4 leuke musea voor kinderen in Salland

 • 2 minuten opladen
 • 932 x bekeken

Museum saai? Niet bij deze musea voor kinderen in Salland! De kindermusea worden steeds kindvriendelijker, interactiever en leuker voor het hele gezin. Dus ga op pad en ga op ontdekkingtocht.

 1. 4

  Natuurmuseum Holterberg

  Natuurmuseum Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland en laat meer dan 1000 dieren en vogels te bewonderen. Natuurmuseum Holterberg heeft 11 levensgrote diorama's waar dieren in natuurlijke houding instaan. Voor Kinderen zijn er speurtochten door het natuurmuseum. Buiten, bevindt zich het Bos van Daantje Das, hier kunnen kinderen en jonge volwassenen 'nature experience' tochten maken. in het bos zijn ook 'natuurlijke' speelelementen aanwezig.

 2. 3

  Speelgoedmuseum Deventer

  Het speelgoedmuseum is een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van alle leeftijden een geweldige en leerzame middag beleven. En dat al sinds 1932! Het beschikt over de grootste en belangrijkste openbare speelgoedcollectie in Nederland. Bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch- en optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal.

 3. 2

  Brandweermuseum Rijssen

  In het Rijssens Museum is ook het Internationaal Brandweermuseum gevestigd. Dit museum toont de geschiedenis van de brandweer en laat u op een moderne en interactieve manier zien en ervaren hoe de wereld van de brandweer er tegenwoordig uitziet.

 4. 1

  Landbouwmuseum de Laarman Luttenberg

  Op een speelse en educatieve manier wordt in beeld gebracht waar ons voedsel vandaan komt. Zoals de verschillende graansoorten voor brood en voor welke producten melk wordt gebruikt. Welke voeding hebben wij nodig om te leven en welke smaken herkennen wij? Gecombineerd met de grote collectie oude landbouwwerktuigen wordt de link gelegd tussen het verbouwen van voeding vroeger naar de voeding van vandaag. Reis mee van bord naar boer!