Doe-tips

Museum Natura Docet is het kindvriendelijkste museum van Overijssel

  • 2 minuten opladen
  • 4140 x bekeken

Museum Natura Docet mag zich het komend jaar hét Kidsproof Museum 2021 van Overijssel noemen! Die titel verdient het museum op basis van grondig onderzoek door zogenaamde Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). Ondanks de coronacrisis weten Nederlandse musea de jongste generatie goed te bereiken: meer dan 10.000 rapporten werden ingevuld door ruim 3.500 jeugdige inspecteurs. Daardoor mogen in totaal 52 musea, verspreid over het hele land, een heel jaar lang het predikaat Kidsproof voeren. Weten waarom ze hebben gewonnen? Lees snel verder.

Sta oog in oog met python Loesje

Voor een leerzaam dagje weg in de winter met kinderen moet je namelijk echt naar Natura Docet Wonderryck! Het oudste natuurhistorische museum van Nederland. Hier verwonder je je over de enorme collectie dieren (waaronder Python Loesje) en fossielen in de wonderkamers van het museum. Favoriet bij kinderen: bouw je eigen digitale bos in Funky Forest! In het museumcafé kun je terecht voor wat lekkers en hier speel je eindeloos spelletjes die je pakt uit de goed gevulde spelletjeskast.

En er is meer..

Kijk je ogen uit in de nachtzaal

In de nachtzaal wijzen de nachtuilen je de weg door het duister – een spannend – donker – verblijf met dieren van Twente en bijzondere lichtgevende stenen.

Museum Natura Docet
Museum Natura Docet

Een reis van miljoenen jaren in de Oertijdzaal

In de Oertijdzaal nemen bijzondere fossielen en mineralen uit Twentse bodem je mee op hun reis vanaf het Zuidelijk halfrond, via tropisch gebied tot aan de Noordzee.

Twente van dichtbij

Twente door de ogen van… kikker, das, torenvalk, vlinder en haas laten het Twentse landschap zien door de ogen van de dieren die er wonen.

Kijk hier snel voor meer informatie over Museum Natura Docet.