Ben jij een echte cultuurliefhebber? Dan zit je in Overijssel helemaal goed! De regio zit namelijk bomvol prachtige musea en cultureel erfgoed. En met een dagje Zwolle kan jouw culturele hart zich ophalen aan een heleboel onontdekte parels. In Zwolle geniet je niet alleen van een historisch stadscentrum met de welbekende hotspots als de Peperbus en de Sassenpoort, ook voor liefhebbers van hedendaagse kunst en cultuur valt er van alles te beleven. Maak een mooie tocht langs musea en het zal je verbazen hoeveel moois je er aantreft. Zwolle is een stad die jij als cultuurliefhebber zeker niet aan je voorbij moet laten gaan. Kom je verbazen en verwonderen in deze bakermat van cultuur in Overijssel.

Deze locaties in de buurt vind je misschien ook interessant.

Overijssel verrijkt je

Een unieke culturele ervaring

Als cultuurliefhebber ga jij tijdens een uitje natuurlijk het liefst op zoek naar de mooiste en bijzonderste musea. Wat is er nu fijner en meer ontspannend dan je te laten onderdompelen in de plaatselijke kunstzinnigheid? Niets natuurlijk! Hoewel het historisch stadcentrum van Zwolle al een meesterwerk op zich is, kun je daarnaast in Zwolle op een heuse ontdekkingsreis gaan langs diverse belevenissen op het gebied van kunst en cultuur.

Historische meesterwerken

Het historische centrum ademt nog steeds veel aandenkens aan de Hanzehistorie van de stad Zwolle. In de 14e en 15e eeuw werd Zwolle namelijk welvarend dankzij dit handelsverbond dat tussen Noord-Europese steden werd afgesloten. Hierbij hoorden onder andere ook steden als Hattem en Zutphen. Dankzij deze geschiedenis kun je in Zwolle genieten van prachtige monumenten uit de tijd die de stad zo deed opbloeien, zoals de indrukwekkende Peperbus en de Sassenpoort. Een stadswandeling langs de historische hoogtepunten van deze oude handelsstad mag dan ook niet aan jouw bezoek ontbreken.

Museum de Fundatie in Zwolle

In Zwolle geniet je van een prachtige traditie die de stad rijk is maar sta je ondertussen in een moderne belevenis van het hier en nu. En voor een moderne belevenis is het Museum De Fundatie in Zwolle een echte must. Dit museum is gelegen in de historische binnenstad en gevestigd in het voormalige paleis van justitie dat later omgebouwd werd tot museum. Vanwege de indrukwekkende buitenkant zal dit museum niet gauw aan jouw aandacht ontsnappen. Het neoclassicistische bouwwerk vloeit op een heel bijzondere wijze over in wat in de volksmond onder andere ‘De Zeppelin’ is gaan heten. Het gebouw creëert daarmee een bijzondere ontmoeting tussen historische en moderne architectuur. Alleen al voor de buitenkant is het museum dus een bezoek waard. Maar ook binnenin het museum hoef je je zeker niet te vervelen. Vergaap je zowel aan oude Hollandse meesters als aan modern en conceptueel werk. Het museum biedt daarnaast een brede vaste collectie: van de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd. Ook kent het regelmatig nieuwe tentoonstellingen die zeer de moeite waard zijn. Dit museum is er een om bovenaan je lijstje te prijken en is een prachtige opvolger voor het stedelijk museum Zwolle.

Waan je weer jong in het Game museum

Cultuur is er natuurlijk altijd voor jong en oud. Breng jij de tijd in Overijssel door met je gezin, dan ben je misschien wel op zoek naar een meer jeugdige beleving. In dat geval moet je zeker een bezoek aan het game museum in Zwolle overwegen. Dit enige echte museum voor games en spelcomputers is een ware beleving voor alle zintuigen. Ontdek in deze enorme industriehal de geschiedenis van 50 jaar spelcomputers en vergeet uiteraard niet om zelf ook een spelletje te wagen. Het museum beslaat de gehele historie vanaf de eerste computers tot de nieuwste soorten spelcomputers. Zo kun je te midden van alle historie van de stad Zwolle de tijd ineens aan je voorbij zien gaan. Neem voor dit museum wel goed de tijd. Want waar vind je nou nog een museum waar je interactief aan de slag mag en zelf ook weer even kind mag zijn?

Cultuur in Overijssel, cultuur in Zwolle!

De stad Zwolle maakt zijn naam als hart van Overijssel zeker waard. Van Peperbus tot prachtige pleinen en van hoog aanschreven musea tot interactief en ouderwets gamen in het game museum. Als cultuurliefhebber zal jij de stad Zwolle na een bezoek eraan dan ook ongetwijfeld in je hart sluiten. Wat wil je eigenlijk nog meer? Op naar Zwolle!