NiX en MeeR

Everhardt van de Marckstraat 2, 7521 VN Enschede

Podium waar live-muziek in de breedste zin van het woord in een ontspannen sfeer naar de liefhebbers wordt gebracht.

NiXenMeeR is een uniek, kleinschalig podium waar live-muziek in alle soorten en maten te horen en te zien is, van soul tot blues, van roots tot jazz. Al bijna 10 jaar brengt de NiX fantastische bands en artiesten naar Enschede. Kippenvel rijzende live-muziek, oorstrelende tonen van over de hele wereld naar een podium in de wijk. Een wereldberoemd podium dat durven kan rustig gesteld worden. Een programma waar menig “groot” podium uiterst jaloers op is. Waarom? Omdat het een uniek, kleinschalig podium is met een fantastische sfeer en met mensen en publiek die de muziek waarderen en de muzikant respecteren. Muziek in alle soorten en maten, van soul tot blues, van roots tot jazz en dat alles in het café om de hoek.

Het podium werd in 2000 opgericht door 3 liefhebbers die al langer droomden van een eigen podium. In Enschede bestond er op dat moment nog niets op dit gebied. De oprichters toerden voor de oprichting op hun motoren van festival naar festival. Op een dag kwam het idee om een eigen podium op te richten. De naam ontstond, naar eigen zeggen, toen de oprichters onder het genot van een biertje de opmerking "het zal wel een podium van NiX worden" maakten.

De oprichters van het podium willen met hun initiatief de interesse voor live-muziek doen stijgen, en hun bezoekers een plezierige avond bezorgen.

voorzieningen
Wifi
  • checkmark Gratis Wifi
Toegankelijkheid
  • checkmark Bruikbaar toilet
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.
Zoek advies!