't Koetshuis

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het Koetshuis was tot 20 november 1950 eigendom van de Vereniging "De Oldenzaalse Oudheidskamer" die het als legatie had gekregen van mej. Gulia Jeanette Palthe (1863 - 1928).

Toen zij nog leefde was het Koetshuis via een schutting verbonden met het Palthehuis, haar woning en nu het museum. De Vereniging De Grote Sociëteit kocht het J.W. Racerhuis op 18 februari 1898 voor ƒ 5500,- van Vrouwe Maria Emerencia Mighorius.

Het Koetshuis zelf, is als schuur onder een dak met het J.W.Racerhuis tot 1993 gebruikt als stal, opslagruimte voor kolen en later als garage. Het Koetshuis stamt uit 1617 en heeft een fraaie niendeur met daarboven een balk met de volgende tekst:

ANNO DOMINI 1617 GODT WIL DIT HUIS BEVRIEN UND DIE IN WOENDERS "GEBENE DIEN" WANT SO GOT NIET GIFT SYN GUNST IS AL HAER ARBEI EN WAKEN UMSUNST

In 1974 werd er gepleit de ruimte van het Koetshuis geschikt te maken voor concerten, lezingen of exposities.

Het karakteristieke Koetshuis wordt nu geëxploiteerd door de Stichting J.W. Racerhuis en wordt voornamelijk gebruikt voor vergaderingen, kleine concerten en trouwerijen. Reserveringen via Het J.W. Racerhuis, Bernard Luttikhuis 06-20200929.

Contactgegevens

voorzieningen
Toegankelijkheid
  • checkmark Bruikbaar toilet
  • checkmark Invalidenparkeerplaats
  • checkmark Invalidentoilet
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Tourist Info Oldenzaal.
Zoek advies!