Doe-tips

Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 7437 x bekeken

De magie van live-optredens smelt samen met de prachtige natuurlijke omgeving in deze openluchttheaters en -voorstellingen. Op deze sfeervolle locaties komt theater tot leven omringd door groene landschappen en de geluiden van de natuur. Van bruisende muziekoptredens tot intieme theatervoorstellingen, openluchttheaters in Overijssel bieden een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

 1. 6

  Bostheater Ommen

  Aan de voet van de Besthemerberg in Ommen vind je het grootste openluchttheater van Nederland: Het Bostheater Ommen. Americana, blues, country, rock: bijna alle genres zijn vertegenwoordigd. Het openluchttheater heeft een capaciteit voor maximaal 3000 personen en beschikt over een zeer goede akoestiek. Met namen als Krezip, de Edwin Evers Band, Suzan & Freek en Raccoon zeker uniek in zijn soort.

 2. 5

  Openluchttheater Nijverdal

  Verscholen in een prachtig bosrijke omgeving ligt het unieke Openluchttheater Nijverdal. Midden in het Doktersbos kunt u genieten van de mooiste voorstellingen in een natuurlijk decor. Tijdens het zomerseizoen bruist het hier van de activiteiten voor jong en oud!

 3. 4

  Amfitheater het Lommerrijk

  Verscholen in het bos achter de dorpskerk in het Overijsselse Luttenberg ligt amfitheater Het Lommerrijk. In dit bostheater vinden in de lente en de zomer gevarieerde optredens plaats. Terwijl onder de bomen licht en schaduw vechten om een plaatsje, begeleiden tjilpende en kwetterende vogels de voorstelling. Een magische plek met een zeer uiteenlopend programma

 4. 3

  Openluchttheater Hertme

  In een idyllische omgeving in het hart van Hertme staat een openluchttheater met ruim 2.000 zitplaatsen. Een unieke plek wat in de zomer plek biedt voor duizenden bezoekers die het o.a. het Afrikafestival, Metropool Open Air concerten en de passiespelen met zich meebrengen. De kenmerkende Middeleeuwse stadsmuur is uit het karakteristieke Bentheimer Zandsteen opgetrokken en geeft het openluchttheater een bijzondere sfeer. Alsof je rechtstreeks een decor inloopt, of een oude film.

 5. 2

  Openluchttheater de Kösterskoele

  Openluchttheater "De Kösterskoele" te Markelo staat vooral bekend om haar openluchtspel dat jaarlijks in juli wordt gehouden in het authentieke theater. Daarnaast worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals de Koelefair, wijnmarkt, avond4daagse, enz. Kijk voor de data in de evenementenagenda.

 6. 1

  Bostheater Gramsbergen

  Het openluchttheater is gelegen op een unieke locatie, in een klein bos aan de rand van Gramsbergen en is een belangrijke cultuurhistorische plek. In 2016 is een renovatieplan uitgevoerd. Het openluchttheater heeft nu een terrassenstelsel en beschikt over ruim 300 comfortabel zittende stoelen. Het biedt voorstellingen van voor- tot najaar voor een breed (toeristisch) publiek.