Doe-tips

Ga op pad in de meivakantie met deze doe-tips

 • 5 minuten opladen
 • 9701 x bekeken

Maak van je meivakantie een feest! Van klimmen en klauteren in de klimbossen tot varen op de wateren van Weerribben-Wieden of Zwolle; in Overijssel is er van alles te beleven! Deze activiteiten zijn leuk voor jong en oud. En já, dit jaar zijn de evenementen op Bevrijdingsdag terug. Geniet van de buitenlucht en ontdek wat Overijssel te bieden heeft.

 1. 15

  Kleur oranje tijdens Koningsdag

  Begin de meivakantie feestelijk tijdens Koningsdag. Koningsdag wordt op verschillende manieren gevierd. Of je nou met Koningsnacht begint of zaterdag de hele dag op de markt staat. In Overijssel is voor iedereen iets leuks te vinden. Over één ding zijn we het allemaal eens. De oranjetompouce en de oranje boa mag niet ontbreken.

 2. 14

  Ontdek het Vechtdal vanaf het water

  Opzoek naar een leuke uitje? Elke dag organiseren verschillende rederijen in het Vechtdal rondvaarten over de Vecht. Een ideale manier om het Vechtdal vanaf het water te ontdekken! Leerzaam, gezellig en in de zon op het water, wat wil je nog meer?

 3. 13

  Spetterende meivakantie bij museum Natura Docet

  De meivakantie staat voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: leuke dingen doen met het hele gezin! Kijk je ogen uit tijdens demonstraties of steek je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag tijdens workshops. Roets heen en weer met de kabelbaan, ga op jacht naar waterbeestjes in de vijvers, maak een reis door de tijd met een toffe sticker speurtocht of plof lekker neer op het terras met een kop koffie, tosti of een ijsje.

 4. 12

  Lammetjesdag in Denekamp

  Er is sprake van een ware babyboom in de schaapskooi aan de Stroothuizerweg in Denekamp: elke dag worden weer lammetjes geboren. Daarom is er op zondag 30 april 2023 een lammetjesdag, want tegen die tijd zijn de meeste lammetjes ter wereld gekomen. Naar verwachting zullen er zo’n honderd rondspringen in de schaapskooi. Op het hele terrein van de schaapskooi staan tevens tientallen kraampjes waar allerhande leuke spulletjes worden verkocht.

 5. 11

  Ontdek alles over het boerderijleven

  Landgoed Kaamps opent graag haar deuren om jou kennis te laten maken met een modern boerenbedrijf. Op dinsdag start de rondleiding om 11.30 uur, op donderdag om 14.00 uur. Tijdens de rondleiding krijg je een kijkje in de stallen, bij de kaasmakerij en bij de kaasopslag. Het hele proces van gras tot kaas wordt hiermee in beeld gebracht. Leerzaam én leuk!

 6. 10

  Stift Musical Encounters

  De vierde editie van de Stift Musical Encounters vindt plaats van 2 t/m 6 mei. De lente-editie van het festival staat elk jaar weer garant voor een aantal prachtige concerten waarin bekende masters zij aan zij spelen met jonge talenten. Aankomend jaar staan staan er vijf concerten op het programma.

 7. 9

  Maker Festival Twente

  Bezoek van 4 tot en met 7 mei hét meerdaags Maker Festival in Roombeek. Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs en onderzoek hoe kunstenaars werken en doe vooral ook zelf mee. 'Knuffel' of 'aai' de audiovisuele installatie Animaltroniek en maak zelf een kunstige robot. Maak een reis via Augmented Reality en onderzoek de schaduwexpo ‘Self Spot’ en ga zelf aan de slag met het ontwerpen van een schaduwpop óf ga op ontdekkingsreis in het MuseumLab. Ook buiten gebeurt er heel veel! Eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Kom het vooral zelf ontdekken

 8. 8

  Zandsculpturen bij Kasteel Warmelo

  In de Engelse tuin van Kasteel Warmelo maken topkunstenaars uit verschillende landen elk jaar weer verbazingwekkende zandsculpturen. Het resultaat is verbluffend! In totaal is er maar liefst zo'n 950 kubieke meter zand in verwerkt. Dit keer is het thema 'de Middeleeuwen'. Voor jong en oud een wonderlijk uitje!

 9. 6

  Ronde van Overijssel

  Op zaterdag 6 mei is de 69ste editie van Overijssels Mooiste, een spannend wielerevenement met een uitgebreid programma voor iedereen die van wielrennen houdt. De Ronde van Overijssel behoort tot de drie oudste eendagswedstrijden van Nederland. Traditiegetrouw vindt het wielerevenement plaats op de eerste zaterdag in mei. Met de finish net buiten Rijssen.

 10. 5

  Klimmen en klauteren

  Toe aan spanning en sensatie? Bij de klimparken in Overijssel ben je aan het juiste adres. Spring van boom tot boom en glijd via de tokkelbaan naar beneden. Ook in Overijssel vind je tal van indoor én outdoor klimparken, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

 11. 4

  Varen in Weerribben-Wieden

  Een plek waar iedereen kan varen. In rustig en ondiep water, zonder dat je kunt verdwalen; Weerribben-Wieden. Huur een fluisterbootje of ga een dagje peddelen in een kano. Kom oog in oog met bijzondere vogels, libelles of een otter.

 12. 2

  Actieve uitjes bij Hiawatha

  Hiawatha Actief biedt het beste van twee werelden. In Dalfsen, met een buitenactiviteitencentrum aan de Vecht en in Zwolle met een steiger op de stadsgracht als vertrekpunt. Op beide locaties is er een ruim aanbod van activiteiten; dit geldt voor mogelijkheden op het water als op het land.

 13. 1

  Een paar dagen weg in Overijssel

  Heerlijk een paar dagen weg in de meivakantie?
  Bekijk hier het hele overzicht van vakantieparken in Overijssel.