Voor de kleine ontdekker

Meivakantie in Overijssel

 • 4 minuten opladen
 • 6865 x bekeken

Maak van je meivakantie een feest! Van klimmen en klauteren in de klimbossen tot varen op de wateren van Weerribben-Wieden of Zwolle; in Overijssel is er van alles te beleven! Deze activiteiten zijn leuk voor jong en oud. En já, dit jaar zijn de evenementen op Bevrijdingsdag terug. Geniet van de buitenlucht en ontdek wat Overijssel te bieden heeft.

 1. 15

  Zandsculpturen kijken bij kasteel Warmelo

  In de Engelse tuin van Kasteel Warmelo maken topkunstenaars uit verschillende landen elk jaar weer verbazingwekkende zandsculpturen. Het thema van dit jaar is Nederlandse gebruiken en gewoonten. Leuk voor jong en oud want voor kinderen is er ook dit jaar een speurtocht!

 2. 14

  Ontdek Zwolle vanaf de gracht

  Vaar in de rondvaartboot door de grachten van Zwolle. Een gids vergezeld je tijdens deze één uur durende tocht en vertelt tijdens de rondvaart over de rijke historie van de Stad.

 3. 13

  Lentetocht per Oldtimer bus

  Rij iedere woensdag met een Oldtimer bus door het prachtige coulisselandschap van Noordoost Twente. Een fraaie tocht over 't Springendal, langs de smokkelpaden van weleer. Onderweg wordt er koffie en thee geserveerd met een heerlijke lente lekkernij.

 4. 12

  Bevrijdingsfestival Overijssel

  Het Bevrijdingsfestival Overijssel is terug! Dit jaar kun je op 5 mei weer de vrijheid vieren tijdens het festival in Park de Wezenlanden in Zwolle. Met optredens van topartiesten als Meau, Snelle, Selah Sue, Kraantje Pappie, Donnie en Typhoon!

 5. 11

  Sterrenkijken in Twente

  Elke zaterdagavond kun je bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop sterrenkijken. Deze avond is leuk voor jong en oud. Tijdens een sterrenkijkavond is een interessante lezing in het Astro Theater, een bezoek aan het planetarium en bij helder weer kijken door de grote telescoop en door de telescopen op het fraaie dakterras.

 6. 10

  Ronde van Overijssel

  Op zaterdag 7 mei vindt de 68ste editie van Overijssels Mooiste plaats. Dit spannende wielerevenement behoort tot de drie oudste eendagswedstrijden van Nederland. De start is om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen en de finish is dit jaar net buiten dezelfde plaats.

  Foto: RTV Oost

 7. 9

  Klimmen en klauteren

  Toe aan spanning en sensatie? Bij de klimparken in Overijssel ben je aan het juiste adres. Spring van boom tot boom en glijd via de tokkelbaan naar beneden. Ook in Overijssel vind je tal van indoor én outdoor klimparken, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

 8. 8

  Varen in Weerribben-Wieden

  Een plek waar iedereen kan varen. In rustig en ondiep water, zonder dat je kunt verdwalen; Weerribben-Wieden. Huur een fluisterbootje of ga een dagje peddelen in een kano. Kom oog in oog met bijzondere vogels, libelles of een otter.

 9. 6

  Kanovaren over de Berkel

  Kanovaren over de Berkel, een leuke activiteit voor het hele gezin! Ontdek Hanzestad Zutphen vanaf het water. Tip: reserveer een picknickmand om onderweg te kunnen picknicken op of langs het water.

 10. 5

  Dance4Liberation

  Bij Dance4Liberation vier je 5 mei met 30.000 mensen één groot feest bij de Wijthmenerplas in Zwolle. Dit dancefestival breidt zich dit jaar flink uit! Enkele artiesten die langskomen zijn: Ronnie Flex, Brennan Heart, Bizzey, Antoon, Kris Kross Amsterdam, Gunz For Hire, Wildstylez, Bram Krikke en Emma Heesters.

 11. 4

  Varen over de Vecht en Regge

  Op zoek naar een leuk dagje uit in Overijssel? Kom varen op de Vecht! Bij Rederij Peters in Ommen liggen de (familie)kano’s, nostalgische motorbootjes en luxe (e)sloepen al voor jullie klaar. Volg de Vecht, die zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap baant. Onderweg varen jullie langs pittoreske dorpjes, landgoederen, schippersherbergen, bossen en heiden.

 12. 3

  Kidsproof wandelroutes

  Wandelen saai? Niet met deze kinderroutes! In Overijssel vind je prachtige kidsproof wandelroutes. Zo zijn er in Overijssel diverse blotevoetenpaden. Trotseer boomstammen, modder en ondiepe grachten. Een blotevoetenpad bewandelen is een avontuur voor iedereen. Wil je liever geen vieze voeten? In de Sallandse Heuvelrug vind je een kabouterpad.

 13. 2

  Actieve uitjes bij Hiawatha

  Hiawatha Actief biedt het beste van twee werelden. In Dalfsen, met een buitenactiviteitencentrum aan de Vecht en in Zwolle met een steiger op de stadsgracht als vertrekpunt. Op beide locaties is er een ruim aanbod van activiteiten; dit geldt voor mogelijkheden op het water als op het land.

 14. 1

  Een paar dagen weg in Overijssel

  Heerlijk een paar dagen weg in de meivakantie?
  Bekijk hier het hele overzicht van vakantieparken in Overijssel.