Voor de kleine ontdekker

Meivakantie in Overijssel

 • 5 minuten opladen
 • 4473 x bekeken

Maak van je meivakantie een feest! Van klimmen en klauteren in de klimbossen tot varen op de wateren van Weerribben-Wieden of Zwolle; in Overijssel is er van alles te beleven! Deze coronaproof activiteiten zijn leuk voor jong en oud. Geniet van de buitenlucht en ontdek wat Overijssel te bieden heeft.

 1. 18

  Kidsproof wandelroutes

  Wandelen saai? Niet met deze kinderroutes! In Overijssel vind je prachtige kidsproof wandelroutes. Zo zijn er in Overijssel diverse blotevoetenpaden. Trotseer boomstammen, modder en ondiepe grachten. Een blotevoetenpad bewandelen is een avontuur voor iedereen. Wil je liever geen vieze voeten? In de Sallandse Heuvelrug vind je een kabouterpad.

 2. 17

  Klimmen en klauteren

  Toe aan spanning en sensatie? Bij de klimparken in Overijssel ben je aan het juiste adres. Spring van boom tot boom en glijd via de tokkelbaan naar beneden. Ook in Overijssel vind je tal van indoor én outdoor klimparken, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

 3. 16

  Bosspel Herberg de Pas

  Ontrafel het geheim van de oude Herberg en ga op zoek naar de verdwenen schatkist. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen (met hun ouders) deelnemen aan dit uitdagende spel in de buitenlucht en tegelijk genieten van de natuur! Tijdens de 2 uur in het bos, moeten opdrachten uitgevoerd worden om de schatkist te vinden.

 4. 15

  Fiets Kinder Speurtocht Zwolle

  Ontdek Zwolle op de fiets! In ruim 2 uur ontdek je interessante feitjes en weetjes over de omgeving en ga je de uitdaging aan met allerlei opdrachten. De fietsroute is ongeveer 20 kilometer lang. Onderweg kom je langs de Sassenpoort, Grote Kerk, Watertoren, Wijndragerstoren, Spoolderbos, IJsselbrug en de Hanzeboog. Waar wacht je nog op?

 5. 14

  Op pad met de beleefknapzak

  Nationaal Park Weerribben-Wieden ontdekken? Trek er dan op uit met de beleefknapzak. Er is een speciale waterknapzak en een bosknapzak gemaakt met een aantal materialen om de natuur te beleven. De knapzakken zijn gevuld met allerlei interessante en lekkere producten.

 6. 13

  Deventer: Hanzespeurneus

  De Hanzespeurneus is een speurtocht voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en gaat door de monumentale wijk Bergkwartier. Aan de hand van vragen en opdrachten leer je het Bergkwartier kennen en word je een echte Hanze-speurneus!

 7. 12

  Pitch & Putt

  Pitch&Putt golf: sportief plezier voor iedereen vanaf 8 jaar oud. De 18 holes baan is landelijk gelegen in Diepenheim. Het is laagdrempelig en uitdagend. Pitch&Putt is een moderne activiteit, iedereen kan het! Op deze locatie bevindt zich tevens een escaperoom!

 8. 10

  Coronaproof uitjes bij de Maathoeve

  De Maathoeve heeft verschillende coronaproof activiteiten voor het hele gezin. Ontdek bijvoorbeeld het avonturenpad, ga op Expeditie Salland, doe een skelterpuzzeltocht of kies voor glow in the dark Disc-Golf.

 9. 9

  Varen in Weerribben-Wieden

  Een plek waar iedereen kan varen. In rustig en ondiep water, zonder dat je kunt verdwalen; Weerribben-Wieden. Huur een fluisterbootje of ga een dagje peddelen in een kano. Kom oog in oog met bijzondere vogels, libelles of een otter.

 10. 8

  Ontdek de Zwolse grachten

  Zwolle op een andere manier ontdekken? Huur dan een bootje in Zwolle om de stad vanuit de grachten te bewonderen! Je vaart langs verschillende bezienswaardigheden zoals de Eekwal, Willemsvaart, Museum de Fundatie, de Sassenpoort, de watertoren en je ziet de Peperbus.

 11. 7

  Kanovaren over de Berkel

  Kanovaren over de Berkel, een leuke activiteit voor het hele gezin! Ontdek Hanzestad Zutphen vanaf het water. Tip: reserveer een picknickmand om onderweg te kunnen picknicken op of langs het water.

 12. 6

  Varen over de Vecht en Regge

  Op zoek naar een leuk dagje uit in Overijssel? Kom varen op de Vecht! Bij Rederij Peters in Ommen liggen de (familie)kano’s, nostalgische motorbootjes en luxe (e)sloepen al voor jullie klaar. Volg de Vecht, die zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap baant. Onderweg varen jullie langs pittoreske dorpjes, landgoederen, schippersherbergen, bossen en heiden.

 13. 5

  The Great Escape: The undergrounds

  Bekijk Zwolle een keer op een andere manier en maak je klaar voor breinkrakers en unieke uitdagingen! Deze escaperoom is geschikt voor alle leeftijden en vindt buiten plaats. Het is een zelfstandige wandel- en puzzeltour buiten van ongeveer 2,5 km. Een leuke activiteit voor het hele gezin!

 14. 4

  Aspergediner On Tour Salland

  Bij het Aspergediner On Tour bundelen 4 toprestaurants in Salland hun krachten. Jullie komen langs alle highlights van Salland. In deze tour zorgen de restaurants dat jullie kunnen genieten van de heerlijkste aspergegerechten. Voor de deur van het restaurant wordt het gerecht in jullie eigen auto geserveerd.

 15. 3

  Actieve uitjes bij Hiawatha

  Hiawatha Actief biedt het beste van twee werelden. In Dalfsen, met een buitenactiviteitencentrum aan de Vecht en in Zwolle met een steiger op de stadsgracht als vertrekpunt. Op beide locaties is er een ruim aanbod van activiteiten; dit geldt voor mogelijkheden op het water als op het land.

 16. 2

  Afhaalrestaurants

  Helaas is het nog niet mogelijk om je favoriete restaurant of café te bezoeken. Maar niet getreurd. Want als je geen café of restaurant kunt bezoeken, dan moet je het thuis maar extra gezellig maken. Er zijn veel restaurants en café’s in Overijssel die een afhaal- of bezorgservice aanbieden.

 17. 1

  Een paar dagen weg in Overijssel

  Heerlijk een paar dagen weg in de meivakantie?
  Bekijk hier het hele overzicht van vakantieparken in Overijssel.