Doe-tips

Ga op pad in de meivakantie met deze doe-tips

 • 3 minuten opladen
 • 12664 x bekeken

Maak van je meivakantie een feest! Van klimmen en klauteren in de klimbossen tot varen op de wateren van Weerribben-Wieden of Zwolle; in Overijssel is er van alles te beleven! Deze activiteiten zijn leuk voor jong en oud. En já, dit jaar zijn de evenementen op Bevrijdingsdag terug. Geniet van de buitenlucht en ontdek wat Overijssel te bieden heeft.

 1. 9

  Kleur oranje tijdens Koningsdag

  Begin de meivakantie feestelijk tijdens Koningsdag. Koningsdag wordt op verschillende manieren gevierd. Of je nou met Koningsnacht begint of zaterdag de hele dag op de markt staat. In Overijssel is voor iedereen iets leuks te vinden. Over één ding zijn we het allemaal eens. De oranjetompouce en de oranje boa mag niet ontbreken.

 2. 8

  Stift Musical Encounters

  De vijfde editie van de Stift Musical Encounters vindt plaats van 30 april t/m 5 mei. De lente-editie van het festival staat elk jaar weer garant voor een aantal prachtige concerten waarin bekende masters zij aan zij spelen met jonge talenten. Aankomend jaar staan staan er zes concerten op het programma.

 3. 7

  Zandsculpturen bij Kasteel Warmelo

  In de Engelse tuin van Kasteel Warmelo maken topkunstenaars uit verschillende landen elk jaar weer verbazingwekkende zandsculpturen. Het resultaat is verbluffend! In totaal is er maar liefst zo'n 950 kubieke meter zand in verwerkt. Dit keer is het thema 'Op het pad van Rien Poortvliet'. Voor jong en oud een wonderlijk uitje!

 4. 6

  Bevrijdingsdag in Overijssel

  Vier de vrijheid in Overijssel zoals het hoort, samen! Overijssel is dit jaar de trotse gastprovincie van de nationale viering. Vier de vrijheid bij het gratis toegankelijke Bevrijdingsfestival Overijssel. Trek je dansschoenen aan bij Dance4Liberation of ga de diepte in tijdens de vrijheidslunch in Enschede.

 5. 5

  Ronde van Overijssel

  Op zaterdag 4 mei is de 70ste editie van Overijssels Mooiste, een spannend wielerevenement met een uitgebreid programma voor iedereen die van wielrennen houdt. De Ronde van Overijssel behoort tot de drie oudste eendagswedstrijden van Nederland. Traditiegetrouw vindt het wielerevenement plaats op de eerste zaterdag in mei. Met de finish net buiten Rijssen.

 6. 4

  Klimmen en klauteren

  Toe aan spanning en sensatie? Bij de klimparken in Overijssel ben je aan het juiste adres. Spring van boom tot boom en glijd via de tokkelbaan naar beneden. Ook in Overijssel vind je tal van indoor én outdoor klimparken, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

 7. 3

  Chopper & Tuk Tuk rijden

  Overijssel eens op een unieke manier ontdekken? Huur dan een E-Chopper of Tuk Tuk om rond te toeren door de natuur. Huur in Salland eeen E-Chopper of Tuk Tuk bij De Leeren Lampe. In het Vechtdal kan je ze huren bij Vechtdal Express en in Twente bij Actief Twente

 8. 2

  Actieve uitjes bij Hiawatha

  Hiawatha Actief biedt het beste van twee werelden. In Dalfsen, met een buitenactiviteitencentrum aan de Vecht en in Zwolle met een steiger op de stadsgracht als vertrekpunt. Op beide locaties is er een ruim aanbod van activiteiten; dit geldt voor mogelijkheden op het water als op het land.

 9. 1

  Een paar dagen weg in Overijssel

  Heerlijk een paar dagen weg in de meivakantie?
  Bekijk hier het hele overzicht van vakantieparken in Overijssel.