Gezien in de ANWB: Overijsselse Toppers

Naar buiten in Overijssel

  • 3 minuten opladen
  • 8227 x bekeken

De vogels zingen, krokusjes schieten uit de grond en de lucht … die is stralend blauw. Oftewel: het is lente! In Overijssel betekent dit dat de natuur roept. Dit zijn leuke uitjes in het voorjaar in Overijssel.

Groene rust

In het veelzijdige Overijssel is de natuur enorm afwisselend. Nationale parken, heide, meren, bos, trilveen, zandverstuivingen, bergen en coulisselandschappen. Variatie genoeg om eindeloos te fietsen, wandelen, paardrijden of varen. Is een dagje in de natuur te kort? Genoeg unieke slaapplekken midden in de natuur om tot rust te komen. Liever wat dynamiek? Kleinschalige (hanze)steden met een authentieke sfeer liggen om de hoek.

Bergen in Overijssel

Wie denkt dat je voor een berg- of merenlandschap naar het buitenland moet heeft het mis. Overijssel heeft een divers landschap waarin bergen zeker niet ontbreken. Heuveltoppen als de Lemeler-, Archemerberg en Holterberg bereiken een hoogte tot wel 75 meter boven zeeniveau. De magnifieke vergezichten moet je gezien hebben.

Op de fiets en aan de wandel

Een dagje uit in de lente betekent in Overijssel de wandelschoenen aan en de rugzak vullen met verrekijker, bolletjes en drinken. Of de fiets op en je fietstassen of fietskrat volladen. Hoe dan ook, de meest leuke uitjes zijn buiten en gratis. In het voorjaar heb je prachtige vergezichten over het riet, staan de bloemen in bloei en zingen de vogels je tegemoet.

Stadse ‘reuring’

Voor een dagje reuring en vermaak zijn er veel mogelijkheden. Pittoreske straatjes, gevels en hippe koffietentjes. Hanzesteden als Kampen, Deventer en Zwolle zijn bruisende steden, boordevol cultuur, eigentijdse horeca en winkels. Vergeet ook zeker Enschede niet als dé winkelstad van het Oosten. En geen stad gelijk, geen dorp hetzelfde. Toch is er een belangrijke overeenkomst: overal in Overijssel voelt het vertrouwd, als thuiskomen.

Enige wat je hoeft te doen, is de IJssel over te steken.

Wij hebben de leukste tips al voor je klaar staan:

4 tips

1. Picknicken bij Dal van Mosbeek
Bij rivier De Mosbeek vind je glooiende heuvels, eeuwenoude watermolens en bijzondere dieren en planten. Het is een bijzonder picknickplekje midden in de natuur. Geniet ondertussen van het kletterende water, de eerste zang van de tjiftjaf en verscholen beekjes.

omschrijving
omschrijving

2. Eropuit met kids
Overijssel is de favoriete dichtbij bestemming van gezinnen met kinderen. Geen lange autoreizen, maar binnen 1,5 uur een walhalla aan attracties, waterpret, spelen bij de boer en spannende avonturen in de natuur. Check de grote variatie in aanbod en plannen maar met de agenda's.

3. Lokaalspoorwegmuseum Haaksbergen-Boekelo
Koop een kaartje en laat je meevoeren naar de rijke geschiedenis van de stoomlocomotief. Bewonder en beleef! Je kunt iedere zondag een treinrit maken van 2 april t/m 29 oktober. Er is ook een museum (ook heel leuk voor kinderen!), horeca en winkel.

omschrijving
omschrijving

4. Genieten voor twee
De agenda's lopen weer voller, dus belangrijk om samen te genieten van groene natuur of stadse reuring. Wandelen, fietsen of varen, een hapje eten en blijven slapen op een inspirerende plek. De volgende dag een kasteel bezoeken, winkelen in shopstad Enschede of cultuursnuiven in een van de charmante Hanzesteden. Bekijk ons lijstje met ideeën voor twee.