Doe-tips

Dit zijn de 10 leukste vrienden/vriendinnenuitjes van Overijssel

 • Geschreven door Bertine
 • 4 minuten opladen
 • 15372 x bekeken

Tijd doorbrengen met vrienden lijkt er soms bij in te schieten. Het is belangrijk om af en toe een stap terug te nemen en bewust tijd te besteden aan de mensen die belangrijk voor je zijn. Qualitytime met vrienden zorgt ervoor dat we ons verbonden en gelukkig voelen. Gelukkig heeft Overijssel genoeg plekken waar dit goed kan. Bekijk ze allemaal. Oh en veel plezier!

 1. 2

  Wellness

  Even de drukte van je werk achter laten. Even geen pushberichten, whatsapp, e-mails van collega’s of tijdsdruk. Even geen schreeuwende kinderen. Kortom, even helemaal niets. Echt qualitytime met je vrienden of vriendinnen. We hadden het hierboven toch over de Othmar Bierbrouwerij. Hier kan je ook relaxen in de Bierspa. Of laat je verwennen in de Spa Boerderij. Ook leuk: De Kroesweffer, Sauna Swoll en Saré Thermen & Beauty.

 2. 4

  Pretparken

  Meer opzoek naar een beetje actie? Een pretpark is niet alleen leuk met kinderen. Stiekem vinden volwassenen het best heel leuk. En dat snappen wij helemaal. Ga naar het Wilde Westen in Slagharen, ga over de kop in Avonturenpark Hellendoorn of brul het uit in Dinoland. Voel je weer even jong in een pretpark in Overijssel.

 3. 5

  Ritjes op het land

  Een E-chopper, tuktuk, buggy, Fatmax of een kever. Misschien zegt het je niet allemaal wat. Maar dit zijn stuk voor stuk manieren om je in Overijssel te vervoeren. Overijssel heeft veel bedrijven die je een passend vervoersmiddel voor de dag kunnen aanbieden. Huur je kever of solex bij De Koff. Je E-Chopper en Buggy bij Twente Toer. Een Trekker bij Trekkerrit Twente en je Segway bij Het Schwarzwald. Ook leuk: Duckville, en Nostalgisch rijden.

 4. 6

  Varen op het water

  In Overijssel kan je zowel op het land als op het water veel beleven. Vaar bijvoorbeeld over de Vecht langs pareltjes als Ommen en Zwolle. Of begeef je op de wereldberoemde waterwegen van Giethoorn, gelegen nabij de indrukwekkende Weerribben. Dit kan met een kano, sloep, sup, zomp, BBq-Donut en nog veel meer. De keuze is reuze.

 5. 9

  Kookworkshop

  Samen koken en eten schept een band. En het is ook gewoon heel erg lekker. Maak gerechten uit een specifieke keuken of maak een mengelmoes van alles. Of je nou een beginner bent of een ervaren hobbykok, er is voor ieder wat wils. Er zijn ook cocktailcursussen. Sta even in de schoenen van een echte cocktail shaker en maak kennis met de Mojito, Sex on the Beach, Pina Colada en andere cocktails. Kijk eens bij de cocktailworkshops van BARSTORIES in Deventer of van Rumworld in Nijverdal.

 6. 10

  Winkelen

  Shop till you drop. Een mooi streven in Overijssel. Ga op pad voor een nieuwe inboedel of een nieuwe look. Het kan allemaal. Van grote winkelketens tot hippe conceptstores. COmbineer je winkelbezoek bijvoorbeeld met een lekkere lunch of ga luxe dineren.