Voor de kleine ontdekker

19 vet coole uitstapjes voor kids

 • 3 minuten opladen
 • 1011 x bekeken

Als je met je kinderen een dag op pad gaat, wil je wel dat ze een ‘vette’ dag hebben. Aan spannende, uitdagende en leerzame kinderactiviteiten in Overijssel geen gebrek. De 19 meest coole uitjes op een rij. Ook geschikt voor ouders!

 1. Klimmen in Paasloo

  Voel je als Tarzan en klim, klauter, balanceer, zwier, zweef en roetsj door Klimbos Paasloo. Er zijn vier verschillende parcoursen met meer dan vijftig hindernissen.

 2. Lopen op water in Sint Jansklooster

  Je loopt óp het water als je het vlonderpad of laarzenpad door natuurgebied de Wieden in Overijssel volgt. Je wordt omringd door water en moeras.

 3. Spelen in het bos van Nijverdal

  Het Speelbospad is twee kilometer lang. Hier wandel je niet, hier speel je. Kinderen kunnen hier hutten bouwen, klimmen, klauteren, slingeren, schommelen en het bos verkennen.

 4. Dieren spotten op de Holterberg

  In het Natuurmuseum Holterberg ontdek je meer dan duizend dieren. Er zijn ook diorama’s, waar je allerlei beesten in een ‘natuurlijke’ omgeving ziet.

 5. Pannenkoeken eten in Klein Afrika

  Het is een speeltuin, dierentuin én restaurant in één: Klein Afrika in Oldenzaal. Hier eet je pannenkoeken met mooie namen zoals ‘Olifant’, ‘Struisvogel’ en ‘Zebra’.

 6. Jezelf uitdagen in Oldenzaal

  Durf jij het aan? Dat is de grote vraag bij het Outdoor Challenge Park. In dit avontuurlijke park kun je onder meer klimmen, klauteren, abseilen, kajakken en boogschieten.

 7. Leef je uit in Raalte

  Ultralange glijbanen, trampolines, kabelbaan, zwembad: de Flierefluiter is een speeltuin waar je je buiten én binnen helemaal kunt uitleven. Bonus: er is ook een kinderboerderij.

 8. Kanovaren in Mastenbroek

  Tussen de weilanden van polder Mastenbroek in de IJsseldelta is het bijzonder kanoën. Je komt op plekken waar je anders niet kunt komen.

 9. Aardbeien plukken in IJsselmuiden

  Ze zijn op óp te vreten, die lekkere rode sappige aardbeien. Vanaf eind april mag je zelf plukken bij de aardbeienboerderij van Kalter

 10. Stoer doen in Oldenzaal

  Het speelbos van Hulsbeek is voor stoere meiden en jongens. Er is genoeg te doen, waaronder klimmen, schommelen en touwslingeren. Ook is er een kabelbaan.

 11. Op laarzen langs de IJssel

  Het dorpje Zalk ligt in een bocht van de IJssel. Daar ligt een mooi laarzenpad, dwars door – drassige – weilanden. Die laarzen heb je dus zeker nodig.

 12. Gek doen in Diepenheim

  Ooit was het asfalt, nu een speeloase: het Binnenstebuitenbos. Het is bedacht door kinderen. Hier kun je de gekste dingen doen maar vooral: lekker spelen.

 13. Lesje natuur op de Holterberg

  Je volgt een speciale route voor kinderen door het Bos van Daantje Das en maakt opdrachten. Op die manier leer je veel over de natuur om je heen. Spieken mag!

 14. Luieren in hangmatten in Lemele

  In speelbos In het hol van de Leeuw, bovenop de Lemelerberg kun je eindeloos klimmen, zwaaien, kruipen en verstoppen. Ben je moe? Dan rust je uit in een van de hangmatten.

 15. Zand scheppen in de Sahara

  In de buurt van Ommen ligt zandverstuiving de Sahara. In deze mooiste zandbak van Overijssel kun je eindeloos spelen terwijl je ouders picknicken.

 16. Ravotten in de duinen van Rheeze

  Ver van zee, maar toch zijn er duinen in Overijssel. Ze liggen in het Vechtdal bij het dorpje Rheeze. Je kunt er fantastisch verstoppertje spelen en ravotten.

 17. Ziplinen in Deurningen

  Heen klauter je via kabels, balken, touwbruggen en netten door de bossen van Avatarz. Terug zoef je met de langste zipline van Nederland naar het beginpunt.

 18. De touwen in bij Rutbeek

  Helm op, klimgordel aan: klimmen maar! In het klimbos van Rutbeek klauter je via touwbanen van boom tot boom. Super spannend!

 19. Spetteren in Zwolle

  In Doepark Nooterhof beleef je op een bijzondere manier de natuur. Je kunt spetteren in een van de twee waterspeeltuinen in het park.

Toon meer verhalen

Ook interessant