Voor de kleine ontdekker

De 3 leukste uitjes van Overijssel volgens de ANWB

 • 2 minuten opladen
 • 2537 x bekeken

Elk jaar houdt de ANWB een verkiezing voor het leukste uitje van het jaar. Iedereen kan hun stem uitbrengen en na de stemperiode worden de drie leukste uitjes per provincie bekend gemaakt. In Overijssel zijn er talloze fantastische uitjes, voor jong en oud. En voor 2020 mogen de volgende uitjes zich "de leukste uitjes van Overijssel" noemen volgens de ANWB. Van plek brons naar goud:

 1. 3

  Kinderboerderij Dondertman

  Deze kinderboerderij heeft heel veel dieren. Van kippen, varkens en geiten tot konijnen en cavia’s in Cato’s ruime knuffelhuis. In de knuffelwei kun je schapen en geiten aaien. Voer is verkrijgbaar in het Boshuus of aan de kassa. Er is niet alleen van alles te beleven, maar ook van alles te spelen bij Kinderboerderij Dondertman.

 2. 2

  Dierenpark Taman Indonesia

  Wel eens een gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen? Of Beo’s die kunnen praten? Neem dan eens een kijkje in tropisch dierenpark Taman Indonesia. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht en een wayangtheater.

 3. 1

  Speel- en Recreatieboerderij de Flierefluiter

  De Flierefluiter startte als klein hobbybedrijfje maar is inmiddels gegroeid tot een plek waar je met het hele gezin een leuke dag kunt beleven. Bij de grootste speeltuin van Overijssel kun zowel bij goed als bij slecht weer terecht. Binnen- en buitenspelen, knuffelen met dieren, pony rijden, skelteren... er is gewoon heel veel te doen!