Voor de kleine ontdekker

De 6 leukste dagjes weg met kinderen in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 8702 x bekeken

Van spelletjes tot sportactiviteiten en workshops. In Overijssel is een dagje weg met kinderen een gezellige boel! Gegarandeerd een lach op het gezicht van je kind, terwijl jij ontspannen kunt genieten van een kop koffie. Ten minste … de kans is groot dat het kind in je naar boven komt en je gezellig meedoet met één van deze uitjes in Overijssel.

Nog meer tips voor kinderen

 1. 6

  Klompenatelier Dijkman

  Dat klompen maken niet suf is, bewijst Dijkman Klompen Atelier. Vol enthousiasme en met humor vertelt Martin over het oude ambacht van klompen maken. Daarbij vliegen de spaanders je bijna om de oren. Hakken met een bijl, snijden met een paalmes, boren met een lepelboor: het komt allemaal voorbij. Dit uitje in Overijssel voor kinderen is educatief en net even anders dan anders.

 2. 5

  Hof Espelo en De Wildernis - wandelen en ravotten

  In Twente ligt Hof Espelo, een prachtig landgoed waar je kunt genieten van de natuur. Zitten je kinderen vol energie en houden ze van spelen? Dan is een bezoek aan het speelbos ’t Klauterwoud niet te missen. Wandelen, sporten, fietsen, braakballen uitpluizen, paddenstoelen zoeken … het kan hier allemaal!

 3. 4

  Wonderryck - belevingsmuseum en landschapscentrum

  Natura Docet Wonderryck Twente is een echt familiemuseum. Ben je benieuwd hoe de dieren in het dierenrijk eruitzien van dichtbij? Dan is dit een echte aanrader. Je staat oog in oog met fossielen, opgezette jonge dieren met een afwijking en leert bijvoorbeeld dat de kikker alles geel ziet. En in Funky Forest, een spannend fantasiebos, worden kinderen deel van een digitale wereld die ze zelf maken.

 4. 3

  Kinderboerderij Cantecleer

  Kinderboerderij Cantecleer heeft als doel om de interesse voor natuur en milieu te stimuleren. Je vindt er een speeltuin, eco-bos en boerderijwinkel. Kinderen kunnen op ponykamp, mee op survivaltocht of appels plukken in de prachtige fruitboomgaarden. Waar: Buitensingel 3, 8261 DA, Kampen

 5. 2

  Ezeltripje

  Een wandeltocht met ezels door de Twentse natuur - leuk voor de hele familie. Een leerzame en uitdagende trip (ezels zijn koppig!) van 7,5 kilometer door het Markelose landschap. Heide, naald- en loofbos wisselen elkaar af. . Eventueel kun je een picknick bijboeken en afsluiten met een heerlijk stukje taart en thee in de tuin van Ezelstal Barg Dieks.

 6. 1

  De Orchideeën Hoeve - een tropisch paradijs

  Wandel over avontuurlijke junglepaden met watervallen en ontdek duizenden soorten bijzondere orchideeën, tropische vogels, ondeugende aapjes en mysterieuze reptielen. De Orchideeën Hoeve is geheel overdekt en zeven dagen per week geopend. Er is ook een speelparadijs, je kunt vissen voeren en meedoen aan een spannende speurtocht door de tuinen.