Doe-tips

Tips voor een geslaagde Moederdag

  • 3 minuten opladen
  • 1229 x bekeken

Moederdag is een dag die wordt gevierd ter ere van het moederschap. Moeders worden op deze dag flink verwend. Ze krijgen bijvoorbeeld ontbijt op bed en ontvangen van hun partners en kinderen allerlei leuke cadeaus. Kinderen hebben op school leuke cadeautjes in elkaar gefrutseld voor hun moeder. Daarnaast zijn ook geurtjes en bloemen een geliefd Moederdag cadeau. Naast moeders worden meestal ook oma's bezocht, want zij zijn tenslotte ook moeder! Wanneer is Moederdag en wat is een leuk cadeau om moeders te verrassen?

Wanneer is Moederdag?

In Nederland valt Moederdag altijd op de tweede zondag van de maand mei. Op 12 mei 2019 is het weer zover en wordt deze dag uitbundig gevierd. Moeders zijn op deze dag van alle huishoudelijke taken vrijgesteld en worden verder volledig in het zonnetje gezet. Het is een eeuwenoude traditie en is elke tweede zondag van mei een groot feest. Deze feestdag in zijn huidige vorm is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en wordt in West-Europa groots uitgepakt. Natuurlijk wordt deze dag ook in Oost-Nederland uitgebreid gevierd. Verras daarom je partner of moeder met een leuk weekendje weg in de provincie Overijssel.

Verras haar met een ontbijt

Moederdag is niet compleet zonder een uitgebreid ontbijt. Of je haar nu verrast op bed of het op een andere manier aanpakt, het is een absolute must op deze feestdag. Tijdens een weekendje weg in Oost-Nederland verras je haar met allerlei lekkere streekproducten. Stel zelf het eten samen of verras haar met een uitgebreid Moederdag-ontbijt in een hotel, bed & breakfast of vakantiehuisje. Laat je haar liever uitslapen op deze feestdag? Sta dan wat later op en reserveer tijdig een brunch op een mooi landgoed. Dit cadeau weet ze zeker te waarderen!

Een origineel Moederdag cadeau

Ook jouw moeder voorzie je graag van een origineel cadeau, nietwaar? Je moeder is tenslotte een persoon die elke dag voor je klaarstaat of samen met jou als partner voor de kinderen zorgt. Je mag daarom best eens iets extra's aan haar geven. In Oost-Nederland zijn er tal van activiteiten te ondernemen die jouw vrouw of moeder volop in het zonnetje zetten. Vier deze feestdag op de Sallandse Heuvelrug en verras haar bijvoorbeeld met een tour inclusief paard en wagen. Het is een originele manier om de omgeving te verkennen en te genieten van wat deze streek boordevol natuur haar te bieden heeft.

Nog meer tips en ideeën

Uiteraard zijn er voldoende tips en ideeën op te noemen voor een geslaagde dag in Oost-Nederland. Wij zetten er een aantal voor je op een rij:

  • Maak een wandeling over de Sallandse Heuvelrug.
  • Verras haar met een bos bloemen die je zelf plukt en samenstelt.
  • Geef haar een picknickmand met lokale streekproducten uit Oost-Nederland.
  • Ga romantisch varen in Giethoorn.
  • Geef haar een mooie overnachting cadeau in de Hanzesteden Deventer of Kampen.

Kortom, voor een leuk Moederdag cadeau zit je in Oost-Nederland helemaal goed! Geef haar daarom een positief gevoel en geniet samen met haar van een ontspannen of juist actief uitje in Overijssel.