Heide, bos, trilveen, woestijn, bergen; in het prachtige Overijssel is de natuur enorm veelzijdig. Nationale parken, wateren, bergen en coulisselandschappen, in Overijssel is het allemaal te ontdekken. Geniet als liefhebber van de veelzijdigheid die de natuur in Overijssel te bieden heeft: te voet, te paard, te water of per fiets, alles is mogelijk. Ontdek zelf waarom Overijssel je verrijkt.

Maak kennis met de veelzijdige

natuur in Overijssel

Overijssel verrijkt je

Blijf niet binnen zitten. Want buiten is zoveel meer te zien en te ontdekken in Overijssel. Wist je dat Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug 26 bergen heeft die je kunt beklimmen? Dat je voor de meeste adembenemende kanotocht naar het kanoparadijs dat het Nationaal Park Weerribben-Wieden moet gaan. Vergeet ook niet Twente te bezoeken en geniet van de diversiteit van het landschap. Overijssel maakt de avonturier in je los en is de plek om de natuur op een actieve manier te beleven. Binnen zitten doe je al genoeg in dit digitale tijdperk. Dus doei telefoons en laptops. Hallo natuur!

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een van de meest bijzondere gebieden van Nederland en het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Dankzij de mensenhanden van turfstekers en rietsnijders ontstond een uniek landschap vol meren, vaarten, rietlanden, moerasbossen en trilvenen. Charmante waterdorpen, de adembenemende ongerepte natuur, de grachten en wateren maken van dit gebied een perfecte locatie. Genoeg te beleven gedurende het hele jaar!

Een verleden vol turf, veen & riet

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal is uniek. Hier vind je één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. De stuwwal doet door haar hoogteverschillen haast on-Nederlands aan. Genieten in het bos en op de heide, van de prachtige vergezichten en landschappen… Het kan allemaal op de Sallandse Heuvelrug, een dynamisch landschap vol beleving voor actieve buitenmensen.

Kom dichterbij de natuur

Coulisselandschap in Twente

Er is zoveel moois te ontdekken in Twente. Twente kenmerkt zich door het coulisselandschap. De natuurgebieden van Twente geven een romantische aanblik. Velden, bossen en akkers wisselen elkaar af. Geen kilometer groen is gelijk en elk uitzicht is uniek. De standvastigheid van de boeren heeft gezorgd voor een bijzonder cultuurlandschap met oeroude geschiedenis. In Twente voelen mensen zich vrij en dat is voelbaar in de natuur.

Voel je vrij in Twente

De kronkelende Vecht

De Overijsselse Vecht baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide; de omgeving van De Vecht is bijzonder en veelzijdig. Slinger lekker mee op het ritme van deze rivier en fiets door prachtige natuur en oude dorpen. En de gids? Dat is de rivier zelf - ontdek al zijn verhalen door goed te kijken en te genieten.

Alle ruimte, alle tijd in het Vechtdal