Natuurgeheimen

Op avontuur met de boswachter in Overijssel

  • 2 minuten opladen
  • 12447 x bekeken

Het is tijd voor avontuur. Ga wandelen met de boswachter en ontdek de geheimen van het bos. Of trek je schoenen uit, stap in de modder en loop een blotevoetenpad. Beleef een spannende dag met een boswachter of ranger in Overijssel!

Wandelen met de boswachter

Zitten er salamanders in de vijver? Zijn er muizen in de val gelopen? En wat voor geluiden hoor je in het bos? De boswachter kent het gebied op zijn duimpje en brengt je naar verborgen plekken. Bij Natuurdiorama op de Holterberg ontdek je al wandelend met de boswachter Het Bos van Daantje Das. Een uilenbraakbal uitpluizen hoort daar natuurlijk bij! Wil je op blote voeten de natuur ontdekken? Wandel dan een blotevoetenpad bij Buitenpost of in de A. Vogel tuinen

Heb je trouwens ooit een wild zwijn, edelhert, ree, das of vos gezien? De boswachters van Natuurmonumenten weten de beste plekjes om ze tegen te komen. Ondertussen speur je naar dierensporen. Bij Natuurmonumenten kun je ook wandelen met de boswachter over het Dwingelderveld, vogels kijken in De Groene Jonker, de bijenstal bezoeken op de Sprengenberg, speuren naar wild of eten uit de natuur in Nationaal Park de Veluwezoom of dauwtrappen bij de Vreugderijkerwaard.

De wildernis in met een ranger

Zin in een écht avontuur in de wildernis? Bij Buitencentrum Weeribben kunnen kinderen niet alleen terecht voor vaartochten, maar ook voor een bushcraft. Dit staat voor ultieme natuurbeleving, kennis en vaardigheden. Hoe overleef je in de natuur? Waar vind je eten en drinken? Hoe bouw je een goede hut waar je droog kunt slapen? En waarom is vuur zo belangrijk? Een spannende middag vol ontdekkingen. Ook De Klashorst organiseert Bushcraft-activiteiten. Bijvoorbeeld eentje speciaal voor tieners die wel een nachtje onder zeil willen slapen en zeker 6 kilometer kunnen lopen. Bouw je eigen vlot, maak een vuurtje en zet je eigen kamp op.

Sterren kijken met een gids

Op één van de mooiste plekjes in Twente vind je Nederlands grootste telescoop. Bij Cosmos Sterrenwacht krijg je een onvergetelijke ervaring. Leuk om je verjaardag te vieren! Buitencentrum Sallandse Heuvelrug beschikt ook over een - iets kleinere - sterrenwacht. Kijk door de telescoop en leer het universum kennen. Bij dit buitencentrum kunnen kinderen vanaf negen jaar ook op zoek naar de nachtzwaluw en andere nachtelijke bewoners van de heide of een bezoek brengen aan de bijenstal.