Natuurgeheimen

Boetelerveld: het enige overgebleven natte heidegebied in Salland

  • 1 minuten opladen
  • 4990 x bekeken

Weten hoe een groot deel van Salland er tot eind 19e eeuw uitzag? Wandel dan door het Boetelerveld. Het Boetelerveld is het enige overgebleven natte heidegebied in Salland.

Een uniek gebied voor Nederland. Het open heide- en veengebied met zo’n 15 poelen wordt langs de randen omsloten door kleine bosjes. Door de bijzondere omstandigheden van nat en schraal herbergt het Boetelerveld veel bijzondere planten en dieren. Zo doen bijzondere soorten als de nachtorchis, brede orchis en het melkviooltje het hier goed. Via de website www.landschapoverijssel.nl zijn prachtige wandelroutes door dit gebied te downloaden.

Werkzaamheden

Momenteel ziet het Boetelerveld er anders uit dan wat we van de afgelopen jaren gewend zijn. Er vinden namelijk werkzaamheden plaats waarbij de grond natter wordt gemaakt en ook wordt er een groot kavelruilpoject uitgevoerd. Wandelen in het gebied is wel mogelijk, maar houd er rekening mee dat je bezoek aan het Boetelerveld er de komende tijd iets anders aan toe zal gaan. Kijk voor meer informatie op www.raalte.nl/boetelerveld en www.landschapoverijssel.nl/gebieden/boetelerveld/werk-aan-de-winkel.