Ga je op vakantie naar Overijssel vanwege de mooie natuur en / of wil je graag kennismaken met de veelzijdigheid van deze streek? Koop dan je verse producten direct bij de boer. Dit doe je bij een boer aan huis of bij een van de boerderijwinkels die Overijssel rijk is. De streekproducten zijn vers en gezond én een prima manier om te proeven van het leven in Overijssel. Uiteraard vertelt een boer je graag alles over de producten die hij verkoopt in zijn boerderijwinkel. Ervaar het leven op de boerderij in Overijssel en laat je verrassen door een veelzijdig aanbod van streekproducten.

Overijssel verrijkt je

Streekproducten die je koopt in een boerderijwinkel

Een vakantie in Overijssel is pas echt compleet na een bezoek aan één van de boerderijwinkels die de provincie rijk is. Verblijf je in een vakantiehuis of bungalow en begin je de morgen graag met een uitgebreid en vers ontbijt? Of vind je het leuk om in de avond een maaltijd te bereiden met streekproducten? Dan is het beslist de moeite waard om een winkel van een boer binnen te stappen. Boerderijwinkels zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt er terecht voor allerlei verse producten: kaas, ijs, aardbeien en asperges. Bovendien zijn er ook boerderijwinkels waar je uien, aardappelen, biologisch vlees, allerlei groenten en zelfs wijn koopt. Op die manier lukt het je ongetwijfeld om een vers ontbijt of uitgebreid diner te bereiden met streekproducten uit Overijssel.

Maak kennis met het leven op de boerderij

Boerderijwinkels winnen de laatste jaren flink aan populariteit. Dit heeft te maken met het veelzijdige aanbod van verse producten én dat steeds meer boeren hun bedrijf openstellen voor geïnteresseerden. Bovendien kopen mensen steeds vaker bij de boer. Boek bijvoorbeeld een demonstratie of rondleiding bij een boerderij die kaas maakt of asperges verbouwt. Je dompelt jezelf onder in het boerenleven en dit is leuk voor jou en voor kinderen. Verschillende boerderijen beschikken namelijk over een terras waar je geniet van Overijssels ijs, zelf verbouwde wijn of verse aardbeien. Een prima alternatief voor een bezoek aan een lunchroom en een uitstekende keuze na een lange wandeling of fietstocht. Kinderen vinden het ongetwijfeld leuk om de verschillende dieren te aaien op de boerderij.

Bezoek Overijssel en verrijk je vakantie met streekproducten

Kun je wel wat ontspanning gebruiken en dompel je je graag onder in wat een streek te bieden heeft? Overijssel is een veelzijdige provincie en heeft voor een ieder een passend aanbod. Een bezoek aan een boerderijwinkel is altijd de moeite waard. Neem daarom direct een kijkje bij de leukste boerderijwinkels in Overijssel. Het is goed om te weten dat veel boeren in de streek inzetten op een duurzaam productieproces. En zeg nu zelf: wat is er gezonder dan verse producten die rechtstreeks afkomstig zijn van de boer? Het is een verantwoorde manier om te genieten van wat de natuur voortbrengt zónder dat je last hebt van kunstmatig toegevoegde smaakstoffen.