Huyskweker Pot

Huyskweker Pot is gevestigd in Mariënheem, een klein dorpje op het Sallandse platteland. In 1987 zijn wij begonnen als Bloemenkwekerij Pot v.o.f. bij het ouderlijk huis

Sinds 1993 zijn Peter en Ivonne Pot gevestigd aan de Hooilandweg 2a op een perceel ruim 2 ha. groot.

Alhoewel in de beginjaren het specialisme vooral op de snijbloemen- kwekerij lag was er toen ook al volop verkoop aan huis van snijbloemen en tuinplanten , het kweken van huis uit. In 2003 vind er een omslag plaats binnen ons bedrijf, waardoor we veel minder snijbloemen gaan kweken, maar ons meer gaan richten op een verbrede verkoop en het zelf kweken van tuinplanten voor verkoop aan huis. Sindsdien worden er jaarlijks steeds meer tuinplanten op ambachtelijke wijze gekweekt , en worden er kassen bijgebouwd in 2009, 2012 en 2015 . Wel kweken we nog steeds een najaar teelt snijbloemen in de kassen, zodat we een jaarrond planning houden.

Ook worden er nog aardappelen geteeld, met specialisme de vroege aardappel “Parel” van juni-juli, dagelijks vers gerooid, alles direct van het land naar de klant. En zijn er jaarrond streekproducten in onze winkel verkrijgbaar, ook op bestelling (kerst) cadeau manden. We maken jaarrond in opdracht allerhande bloemwerk, rond kerst is een kasafdeling daarvoor deels ingericht. In het voorjaar zijn er ook vele soorten vaste planten en heesters op de kwekerij.

Sinds 2009 zijn wij aangesloten bij Huyskweker® , meerdere kwekers, 1 formule met behoud van eigen identiteit. dit om ons verder te specialiseren in het kweken van zomerbloeiers . we kweken een hoogwaardig produkt voor de huisverkoop. Daarnaast staan we als kweker u graag te woord en voorzien u graag van een goed advies , zodat u de hele zomer door van een volbloeiende plant kunt genieten.

Contactgegevens

Huyskweker Pot

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Drempelvrij