Op smaaksafari

Wat zijn de leukste boerderijwinkels in Overijssel?

 • 3 minuten opladen
 • 20513 x bekeken

Streekproducten kopen direct bij de boer? Dat kan bij één van de boerderijwinkels in Overijssel. Dat dit soort winkels de laatste jaren aan populariteit winnen, is niet zo vreemd. Wie wil er nu niet weten waar zijn voedsel vandaan komt en hoe dit wordt gemaakt? Nederlanders hebben meestal meer vertrouwen in het voedsel dat ze kunnen kopen in boerderijwinkels dan in supermarkten. Ze gaan er vanuit dat deze op de boerderij gemaakte streekproducten verser en gezonder zijn. Bovendien heb je meestal de mogelijkheid om eerst eens wat te proeven en kan de boer of boerin je van alles vertellen over de streekproducten die worden aangeboden.

Wat zijn nu eigenlijk de leukste boerderijwinkels in Overijssel? Onderstaand overzicht geeft daarop het antwoord.

Kijk hier voor alle boerderijwinkels

 1. 8

  Kaasboerderij de Heileuver

  Bij kaasmakerij en boerderij de Heileuver worden je kids aspirant-kaasmakertjes of zelfs boerenkaasliefhebbers. Dompel jezelf en je kids onder in deze authentieke kaasmakerij en boerderijwinkel, boek een demonstratie/rondleiding en proef het pure boerenleven.

 2. 7

  Kleinlangevelsloo

  Kleinlangevelsloo is "Biologische Boerderijwinkel van het Jaar 2018"!
  Een biologische boerderij met grasgevoerde koeien voor de melk en een kudde buffels die worden gehouden voor het vlees. Maar het is ook een biologische supermarkt in het bos. Je vindt er alle producten die je nodig hebt om een volledige maaltijd mee te koken - plus alles voor ontbijt, lunch en tussendoor.

 3. 6

  Wijngaard Hof van Twente

  Wijngaard Hof van Twente is gelegen in Bentelo. Ontdek hier het wijnmaakproces en proef de heerlijke wijnen! Met een totaaloppervlakte van 5.5 hectare, verdeeld over drie locaties, biedt Wijngaard Hof van Twente vanuit het Twentse landschap exclusieve kwaliteitswijn. Een unieke bodemsamenstelling, uitgekiende bemesting, een sterke productie beperking en geslaagde kruisingen vormen de basis voor onze kwalitatief hoogstaande wijn.

 4. 5

  Kalter aardbeien

  Meer leren over aardbeien tijdens een rondleiding door de kassen of zelf rijpe aardbeien plukken? Breng dan een bezoek aan Kalter aarbeien, leuk voor jong en oud! Ben je klaar met plukken dan kun je een hapje en een drankje nuttigen op het kas-terras. In de boerderijwinkel kun je boodschapjes doen en vind je een groot assortiment streekproducten waaronder groenten, fruit, wijn, zuivel en vlees.

 5. 4

  Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps is een zuivelboerderij, waar u kunt zien hoe vandaag de dag op een boerderij wordt gewerkt en hoe van melk verschillende Boer Herbert zuivel en kaasproducten gemaakt worden. In de zomerperiode, van april t/m oktober, is er iedere dinsdag & donderdag een inlooprondleiding.

 6. 3

  Waterbuffelfarm

  Neem eens een kijkje bij de Waterbuffelfarm in Oldemarkt. De waterbuffels worden op een duurzame diervriendelijk manier gehouden in de stallen of op het land. In de boerderijwinkel wordt duurzaam buffelvlees, de echte BuffelMozzarella, boerenkazen, ambachtelijke producten, aardappelen, uien, fruit enz. verkocht. Geniet onder het genot van een kopje koffie of thee van de kinderen die de dieren kunnen aaien en vertroetelen op de kinderboerderij.

 7. 2

  Zandman

  Kaasliefhebbers zitten goed bij de boerderijwinkel van Zandman, want als een van de weinige boerderijwinkels verkoopt boerderij Zandman Beemster. Deze kaas is verder alleen te verkrijgen bij kaasspeciaalzaken en specialiteitenwinkels en staat bekend om zijn verfijnde smaak. De boerderijwinkel heeft een breed assortiment van Beemster. Natuurlijk jong, jong belegen en oud, maar ook alle ´lite´-varianten en kruidenkazen. Wie eenmaal het verschil heeft geproefd, komt zeker terug.

 8. 1

  De Vreugdehoeve

  De Vreugdehoeve ligt aan de fietsroute Rondje Zwolle. Stap af en geniet van een hapje en drankje in de thee- en koffieschenkerij. Het pand is volledig transparant waardoor bezoekers een kijkje kunnen nemen bij het maken van kaas en ijs via ramen. Ook de schapen en het melken ervan kan via ramen rechtsreeks worden bekeken. Er is naast de productieruimte en een schapentheater ook een boerderijwinkel, waar naast eigen producten ook streekproducten kunnen worden gekocht.