Op smaaksafari

Dit zijn de 9 leukste streekboeren in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 7410 x bekeken

Je mandje vullen met aardbeien, je smaakpapillen op scherp zetten tijdens een vleesproeverij of een rondleiding op een heuse buffelfarm. Bij de boer vermaakt iedereen zich! Breng een bezoek aan een van de 10 leukste streekboeren van Overijssel.

 1. 9

  RozeMarrie - Ommen

  De familie Rozema teelt sinds 2007 aardbeien en vertelt hier graag over. Op het terras kun je de aardbeien proeven. Zo uit de losse hand of verwerkt in een gerecht. Neem vooral een kijkje op de aardbeivelden en laat de kinderen zich uitleven in het stro. Er zijn hier verschillende arrangementen te boeken, zoals een high-tea of wandelarrangement.

 2. 8

  Meulenhorst - Ommen

  Bij dit biologische melkveebedrijf en ijsboerderij is speciaal voor bezoekers een rondleiding op het erf gemaakt. Je volgt hier het Koepad en komt langs allerlei interessante plekjes. Er is ook nog een sportief hinkelspel en er staat een houten koe om te melken.

 3. 7

  Knapenvelder - Raalte

  Gehakt, biefstuk, schenkel… hier vind je puur rundvlees van eigen boerderij. In de landwinkel vind je boerderij- en streekproducten, zoals verse zuivel, boerenijs en wijn. Je kunt de boerderij ook beleven door koeien te kijken op klompen. Ga langs bij pasgeboren kalfjes, proef rauwe melk en ontdek de melkrobots.

 4. 6

  Erf 1 - Kampereiland

  Op de Mandjeswaard, een onderdeel van het mooie Kampereiland, vind je boerderij Erf 1. Hier wordt melk op ambachtelijke wijze geproduceerd en verwerkt tot zuivelproducten. Kom langs en beleef het verhaal achter het product. Bezoek de stal, kijk hoe de producten worden gemaakt.

 5. 5

  Weerribben Zuivel - Nederland

  Aan de rand van het Nationaal Park de Weerribben ligt de biologische zuivelboerderij van familie De Lange. En met zuivel bedoelen we melk, kaas, yoghurt, kwark, pap, vla boter, koffiemelk, skyr … Leuk: Wandel eens één van de prachtige routes door de Weerribben; Je vindt de routes hier.

 6. 4

  Waterbuffelfarm - Oldemarkt

  Kom langs in Oldemarkt en ontdek hoe er wordt gewerkt op De Waterbuffelfarm. Er zijn ruim 130 waterbuffels die rondlopen in natuurgebieden zoals de Weerribben en Kalenberg. Er is een landwinkel, maar je kunt ook een arrangement boeken. Wat dacht je van een buffeltoer door de Weeribben op de huifkar?

 7. 3

  Blauwe Bessenkwekerij De Greftenhoefe - Vriezenveen

  Hier kun je heerlijke blauwe bessen kopen, maar je kunt ze ook zelf plukken. Stroop de mouwen maar op! Achteraf geniet je op het boerenerf van een kop koffie met blauwe bessenvlaai. Wil je nog iets meenemen naar huis? In de boerenwinkel vind je zelfgemaakte producten van blauwe bessen.

 8. 2

  Landwinkel en Aspergeboerderij Eggens

  Tijdens het aspergeseizoen, startend medio mei, verkopen ze hier de lekkerste asperges. Grote kans dat je ze een keer hebt gegeten in een restaurant. In de landwinkel vind je ook allerlei andere groenten, zuivel en scharreleieren. Neem een kijkje op de website, want daar staan allerlei activiteiten in de agenda!

 9. 1

  Boerderij Erve Elferman - Denekamp

  Erve Elferman is een vleesboerderij, inclusief een ambachtelijke slagerij met eigen rijpkamer en een boerderijkeuken. Doe alvast een keukenschort aan, want hier kun je een workshop doen in de boerderijkeuken. Je kunt je ook aanmelden voor een vleesproeverij of een van de Bourgondische evenementen.