Op smaaksafari

De leukste ijsboerderijen in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 12544 x bekeken

Op een warme dag kunnen ijsjes niet ontbreken. Bij de eerste zonnestralen van het jaar is het dan ook raak: we gaan massaal naar de ijssalon voor een bolletje vanille-, stroopwafel-, of sinaasappelijs. In Overijssel ga je voor de lekkerste ijsjes naar één van deze ijsboerderijen.

IJsjes bestaan al eeuwenlang. Zo kenden de Romeinen een soort sorbet, waarbij ze sneeuw mengden met smaakmakers als honing en fruit. Deze koude lekkernij was overigens jarenlang iets dat alleen de allerrijksten konden veroorloven. Gelukkig is dat nu niet meer zo, want wat is ijs toch lekker op een warme zomerdag!

Wist je trouwens dat je gemiddeld 50 keer likt voordat je een bolletje ijs op hebt? Ach, we doen het graag! Zeker als het ijs zo goed smaakt als bij deze ijsboerderijen. Hier hebben ze ijsjes voor iedereen. Van karamel, vanille en aardbei tot stroopwafel, wortel en walnoot. Bij veel ijsboerderijen is een terras waar je rustig van je ijsje kunt genieten. Ook kun je vaak een rondleiding krijgen en is er een boerderijwinkel om streekproducten te kopen.

 1. 8

  IJsboerderij IJscowd

  IJsboerderij IJscowd - Hattem
  Vers, ambachtelijk roomijs

 2. 3

  IJsboerderij Meulenhorst

  IJsboerderij Meulenhorst - Ommen
  Zoveel mogelijk biologische grondstoffen en dus hoofdzakelijk biologisch ijs

 3. 1

  IJsboerderij 'n Mors

  In de prachtige Reggevallei in Wierden is IJsboerderij ‘n Mors, prachtig gelegen in het boerenlandschap. Toe aan een tussenstop? Geniet van heerlijk boerderij-ijs, een kop koffie of thee of een verkoelend glas fris.