Ontdek Salland

Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 5 tips

 • 2 minuten opladen
 • 5022 x bekeken

In Salland zijn er het hele jaar door verse streekproducten te proeven en te krijgen. Stap op de fiets en stop onderweg bij diverse bedrijven die je kennis laten maken met de streekproducten. We hebben een selectie voor je gemaakt.

 1. 5

  Theeschenkerij bij Het Nieuwe Veld - Diepenveen

  Bij zorgkwekerij het Nieuwe Veld in Diepenveen worden planten, bloemen en groente biologisch gekweekt. Neem plaats in de theetuin en geniet van een warm of een koel drankje met iets lekkers. Of bezoek de landwinkel en neem de heerlijkste thee, honing of jam mee naar huis om na te genieten.

 2. 4

  Ambachtelijke bakkerij Bökkers Mölle - Olst

  De ambachtelijke bakkerij Bökkers Mölle in Olst is een heerlijke plek om te lunchen, borrelen of te genieten van een lekkere high tea. Ook vind je hier de lekkerste streekproducten zoals hip desembrood tot klassiekers als echte Twentse krentenwegge en kruidkoek.

 3. 1

  Streekgerechten in restaurants

  Veel restaurants in Salland halen de ingrediënten van hun gerechten uit de streek. Maar ook in de overige regio's worden veel en heerlijke streekgerechten geserveerd. Zo geniet je extra van het lekkers dat in Overijssel te vinden is!