In beeld

Met deze 5 handige tips maak je (nog) mooiere foto’s in de natuur

  • Geschreven door Vincent
  • 2 minuten opladen
  • 3939 x bekeken

Wie kan nou beter tips geven voor de beste natuurfoto's dan Vincent Croce? Vincent schiet al jaren de mooiste natuurfoto's in binnen -en buitenland en is zelfs de grootste natuurinstagrammer van Oost-Nederland. Hieronder deelt hij zijn tips.

1. Tijdstip

Vooral in de zomer zet ik ’s ochtends vroeg de wekker om te profiteren van het beste licht. Hierdoor ontwijk je de harde schaduwen en het felle zonlicht dat het fotograferen van landschappen lastiger maakt. ’s Winters, maar ook in het vroege voorjaar of late herfst ben je door de lagere stand van de zon minder gebonden aan hele vroege (of late) tijdstippen.

2. Weer

Doorgaans helpen interessante weersomstandigheden bij het maken van een interessante foto. Houd daarom het weerbericht altijd nauwlettend in de gaten. Is er sprake van een hogedrukgebied en een koude, heldere nacht? Dan heb je een grote kans op nevel en mist in de ochtend. Een goed ingrediënt voor een mooie bosfoto. Of waait het juist stevig en is het bewolkt? Zoek dan juist een open plek op voor een spectaculaire zonsondergang.

3. Houd altijd je camera in aanslag

Hoe vaak heb je tijdens een wandeling een wegspringende ree gezien? Daarom is het altijd een goed idee om te wandelen met de camera of telefoon in de hand, klaar om die nietsvermoedende ree, buizerd of haas vast te leggen.

4. Zoeken naar licht

Tijdens een fotowandeling kijk ik altijd in de richting van het licht. Op die manier zie ik het vaakst een ‘fotomomentje’ ontstaan. Zodra het licht eenmaal gevonden is, zoek ik de plek af naar een tweede onderwerp om de foto af te maken. Misschien vind je wel een mooie bloem, steen of blad in de voorgrond. Gebruik deze dan in de foto.

5. Genieten

Soms komt het voor dat de foto opbrengst even tegenvalt. Misschien had je op beter weer gerekend of gehoopt. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan! Kijk alvast naar plekken die je met de juiste weersomstandigheden nog eens wilt bezoeken. Wandel eens via een andere, nog onbekende route. Geniet van het rust van het buitenzijn en tank die belangrijke vitamine-D!

Meer inspiratie van Vincent? Bekijk zijn Instagram-account.