Door de ogen van

Naturescanner op ontdekkingstocht door het Vechtdal

  • 1 minuten opladen
  • 5123 x bekeken

Influencers Cindy en Janneke van Naturescanner hadden het voorjaar in hun bol. En wat is een betere plek om dit te beleven dan in het Vechtdal. In dit verslag word je meegenomen langs de punten waar zij zijn geweest. Bekijk Rheeze door de ogen van Cindy en Manou en kom het snel zelf ontdekken.

Maandag 17 april

10:45

Van Mariënberg naar Rheeze op de fiets

Het avontuur van Cindy en Janneke in het Vechtdal begon op Station Mariënberg. Bij aankomst stonden twee elektrische fietsen van Fietswereld Slot klaar. Vanaf het station hebben ze een prachtige fietstocht van 20 minuten gemaakt naar Rheeze, waar ze verbleven. Volgens de dames van is de route via het fietspontje toch echt wel het leukst. Het geautomatiseerde pondje neemt je mee over de prachtige Vecht waaraan het Vechtdal zijn naam te danken heeft.

Het is een goede binnenkomer in de regio, je krijgt meteen een mooi zicht op de levensader van het gebied en een landelijke gevoel.

11:15

Aankomst bij B&B De Rheezer Kamer

Tijdens hun verblijf in het prachtige Vechtdal verbleven Cindy & Janneke bij B&B De Rheezer Kamer. Gelegen in het Brink dorp Rheeze is deze B&B een goede uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten in het omliggende gebied. Bij de kleinschalige Bed & Breakfast kun je stijlvol overnachten. De voormalige potstal van de monumentale boerderij is omgebouwd tot een exclusief gastenverblijf met een verassende eigentijds inrichting. De Rheezer Kamer is niet alleen een Bed & Breakfast maar in het weekend kan je hier als wandelaar of fietser heerlijk neer strijken op het terras voor koffie met wat lekkers.

14:00

Rondje fietsen bij de Vecht

Nadat Cindy en Janneke zijn gesetteld in de Bed & Breakfast stappen ze weer op de e-bikes om de natuur rondom de Vecht te ontdekken. De dames van Naturescanner kozen ervoor om het Rondje Hardenberg - Beerze te fietsen.

Tijdens deze 42,7 km lange fietstocht kom je langs prachtige natuur zoals de Rheezebelten, boswachterij de Oldemeijer en de Distelbelt maar ook esdorpen Beerze & Rheeze liggen op de route. Ook kent deze route veel mooie uitzichtpunten met prachtige vergezichten over het water en de natuur. Vanaf de Distelbelt in Diffelen heb je bijvoorbeeld prachtig uitzicht over de Vecht en het terrein de Mölnmarsch.

19:00

Avondeten bij De Rheezer Bistro

Cindy en Janneke sloten de dag af bij restaurant de Rheezerbelten gelegen aan de rand van Hardenberg, midden in het landelijk groen.

Uit eten gaan bij De Rheezer Bistro betekent genieten van het goede leven en omringd worden door attente en persoonlijke aandacht. Volgens Cindy en Janneke was het een avond vol prachtig opgemaakte gerechten, heerlijke wijnen en bovenal een gastvrije sfeer.

Dinsdag 18 april

09:00

Ontbijt bij B&B De Rheezer Kamer

Gastvrouw Astrid Fidder van B&B De Rheezer Kamer kwam Cindy en Janneke 's ochtends een heerlijk ontbijt brengen met streekproducten. Een goed begin van de dag!

10:10

Excursie bij Landgoed Beerze

Na het ontbijt zijn de dames samen met natuurgidsen Aart Bentsink en Rutger Bremer van Landschap Overijssel op pad gegaan in het prachtige natuurgebied rondom Landgoed Beerze.

Rondom het historische Huis Beerze ligt een zeer divers natuurgebied. Naast stuifzand, uitgestrekte oude jeneverbesstruwelen en een langgerekt kamduin, vind je er ook een veenputtencomplex en droge en natte heide.

"Deze afwisseling maakt het voor natuurliefhebbers een bijzonder interessant gebied."

Natuurgidsen Aart en Rutger hebben de dames veel bijgebracht over de landschapstypen en plaatselijke flora en fauna van de natuur van Beerze.

Meer informatie over Landgoed Beerze

Naturescanner
Naturescanner

13:00

Lunch bij Aspergeboederij het Nijenhuis

In het voorjaar kun je er in het Vechtdal niet om heen: het witte goud! Naturescanner kwam dan ook precies op het juiste moment om te genieten van de eerste vers geoogste asperges. Een bezoekje aan Aspergeboederij het Nijenhuis kon dan ook niet ontbreken. Op deze sfeervolle boerderij telen ze al sinds 1986 asperges. Elk jaar weer beginnen ze vanaf april met het oogsten van deze groente doormiddel van het zogenaamde "steken". Cindy en Janneke werden ontvangen met een heerlijke proeverij van verse asperges. Na de lunch zijn ze samen met eigenaar Jan Nijenhuis langs de aspergevelden gelopen waar hij ze van alles heeft verteld over deze overheerlijke groente.

19:00

Eten bij Restaurant De Rheezerbelten

De tweede dag keren Cindy en Janneke weer terug naar restaurant de Rheezerbelten. Dit keer eten ze niet in de bistro maar kunnen ze terecht voor overheerlijke Pannenkoeken.

Voor de op ambachtelijke wijze gebakken pannenkoeken geldt: De keuze is reuze en niks is te gek. Ga bijvoorbeeld voor een van de streekpannenkoeken of houdt het lekker simpel met een heerlijke kaaspannenkoek.

Woensdag 19 april

11:00

Wandelen Rondje Rheeze

Om de trip goed af te sluiten zijn Cindy en Janneke de laatste dag weer de natuur ingedoken. Vandaag lieten ze de e-bikes staan en in plaats daarvan namen ze de benenwagen. Als afsluiting van hun bezoek aan het Vechtdal kozen ze ervoor om de natuur rondom Rheeze nog verder te ontdekken met het Rondje Rheeze .

De wandeltocht van ruim 12 km neemt je mee op ontdekkingstocht langs alle hoogtepunten van het dorp en haar omgeving. Het hoogtepunt van deze route is toch echt wel De Oldemeijer. Op 4 km van Rheeze gelegen in boswachterij Hardenberg vind je verstopt in het groen een prachtige recreatieplas.

Naturescanner
Naturescanner

Geïnspireerd geraakt?

Kom dan net zoals Cindy en Janneke van Naturescanner het Vechtdal ontdekken!

Nog niet uitgelezen over de avonturen van Naturescanner in het Vechtdal? Lees dan nu de blogs van Naturescanner over Brinkdrop Rheeze en Wat te doen in het Vechtdal.