Typisch Overijssel

Pasen in Overijssel

  • 2 minuten opladen
  • 2608 x bekeken

Van een traditioneel paasconcert en een paasvuur tot een paasbrunch en kermis. In Overijssel is in het paasweekend van 2020 van alles te doen. Dit zijn de leukste activiteiten tijdens de Pasen.

In Overijssel wordt Pasen niet aan zijn lot overgelaten. Verschillende dorpen en steden pakken flink uit tijdens het paasweekend, veelal met activiteiten voor het hele gezin. Dit zijn de uittips voor Pasen 2020.

1. Paasvuren in Overijssel

In heel Oost Nederland worden op 1e en 2e Paasdag paasvuren aangestoken. Het hout voor deze vuren wordt vaak al weken van tevoren verzameld. Een jaarlijkse traditie waar vele toeschouwers op afkomen.

2. Paaskermis in Deventer

Zin in wat actie? Ga dan naar de Paaskermis in Deventer. Vanaf 10 tot en met 19 april draaien de attracties iedere dag.

• Wanneer: 10 t/m 19 april
• Waar: Deventer
• Hoe laat: van 13.00 tot 00.00 uur.

kermisdeventer.nl

3. Paasfair op de Sallandse Heuvelrug

Kom op Tweede Paasdag genieten van de Paasfair bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, de plek om het buiten te proeven en beleven! Leuke markt met sieraden, bloemen en tuinaccessoires tot outdoorproducten, lifestyle en proeverijen. Ook zijn er verschillende workshops te volgen. Voor de kinderen is er van alles te beleven, zoals schminken, broodjes bakken een rondrijden met de Heideslak! Kortom: een dag vol activiteiten voor jong en oud.