Doe-tips

Pasen in Overijssel. De leukste tips!

  • 4 minuten opladen
  • 55977 x bekeken

Tijdens Pasen in Overijssel is er van alles te doen. Van oude paastradities tot wandelroutes speciaal voor kinderen en grote feesten. Of ga eieren zoeken en test gelijk je kennis over paastradities. Tijdens een paasweekend in Overijssel hoeft helemaal niemand zich te vervelen. Dit zijn de leukste activiteiten tijdens de Pasen!

Pasen vieren in Overijssel

In Overijssel wordt Pasen niet aan zijn lot overgelaten. Verschillende dorpen en steden pakken flink uit tijdens het paasweekend, veelal met activiteiten voor het hele gezin. De kleinsten kunnen paaseieren zoeken, lekker knutselen en eieren verven. Restaurants organiseren paasbrunches en -diners. Jij hoeft helemaal niks te missen tijdens een Paasweekend in Overijssel, want speciaal voor jou hebben we de leukste paastips en activiteiten verzameld voor Pasen!

Eerste paasdag in Overijssel

Op eerste paasdag in Overijssel is van alles te doen. Zo kun je in Twente de eeuwenoude Paastradities bezoeken. Tijdens het vlöggeln trekken mannen hand in hand door het centrum van Ootmarsum tijdens het zingen van de Ootmarsumse paasliederen. De Paasgebruiken in Ootmarsum zijn opgenomen in de lijst van Cultureel en Immaterieel Erfgoed in Nederland.

Ook met het hele hele gezin of de vriendengroep vermaak je je goed op eerste Paasdag. Ga bijvoorbeeld Paaseieren zoeken met de Q(eie)R-Tocht! De route met een voertuig naar keuze leid je langs de gezellige dorpen Denekamp, Ootmarsum, Tilligte en Rossum. Hoe is jullie kennis rondom de Paas tradities?

Tweede paasdag in Overijssel

In 2024 valt tweede paasdag op maandag 1 april, dat betekent: een extra dagje vrij! Daarom is tweede paasdag in Overijssel de perfecte gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Weerselose Markt op 2e Paasdag. Hier word je verwelkomt door honderden kramen en standplaatsen met hun ruime keuze uit artikelen. Op de markt wordt groots uitgepakt met verschillende muzikale attracties.

In het centrum van Goor kan je tweede paasdag genieten van het BigBand Festival. Een diversiteit van BigBands met verschillende muziekstijlen laten je genieten tijdens dit swingende festijn.

RTV Oost verstopt op tweede paasdag vanaf 10:00 eieren door de hele provincie! Je kan door eieren te vinden, prijzen winnen tijdens hun actie 'Zoek het ei'. Er worden negentien zilveren eieren verstopt en een gouden ei. Om aan hints te komen moet je op tweede paasdag luisteren naar Radio Oost of hun website of Twitter in de gaten houden.

Kinderroute in Ommen
Kinderroute in Ommen

Maak tijdens het paasweekend in Overijssel de mooiste wandelingen in een van de Nationale Parken van Overijssel of neem zelfs je fiets mee. Wandel met de kids een speciale kinderroute door het Vechtdal, met speurtochten of speelnatuurpaden. Ben je benieuwd naar wat er nog meer te doen is tijdens Pasen in Overijssel? Check dan eens de uitagenda.

De leukste getaways tijdens het paasweekend

Het paasweekend is de ideale gelegenheid om er even tussenuit te gaan, want veel mensen zijn dan een lang weekend vrij. Ben jij toe aan een rustgevend natuurhuisje in het bos of ga je toch liever voor een unieke overnachting in een watertoren? Als je graag eens een nieuwe stad in Overijssel wilt ontdekken, kun je ook daarop je weekendje weg afstemmen. Zoek een leuke accommodatie op en check bij welke adresjes je van de lekkerste paasontbijt- of diners geniet!

Ga je in het paasweekend op pad met de kids? Zoek een kindvriendelijk verblijf uit! Op De Kleine Wolf vermaken de jongsten zich gegarandeerd. Hoe kan dat ook anders op de camping van 2024 volgens de ANWB.

Voor een unieke ervaring tijdens Pasen in 2024, moet je naar Nieuw Sion in Diepenveen. Je verblijft een lang weekend op Klooster Nieuw Sion voor een paasretraite. Tijdens deze retraite leef je toe naar naar Pasen aan de hand van getijdengebeden. Daarnaast is er ruimte om individuele onderdelen te volgen zoals het lopen van het labyrint, een stiltewandeling of het hemelpad. Ook voer je gesprekken, is er muzikale inspiratie, mag je helpen koken en nog veel meer.

De lekkerste paasbrunches van Overijssel

Eindelijk kunnen we weer buiten de deur genieten van een verrukkelijke paasbrunch. Wij hebben een aantal brunchlocaties voor je op een rijtje gezet:

Paasbrunch
Paasbrunch

Paasuitjes

Ook de grotere Paas-evenementen kunnen eindelijk weer plaatsvinden. We delen graag drie tips met je!

Paasvuren in Overijssel

In heel Oost Nederland worden op 1e en 2e Paasdag paasvuren aangestoken. Het hout voor deze vuren wordt vaak al weken van tevoren verzameld. Een jaarlijkse traditie waar vele toeschouwers op afkomen.