Doe-tips

Pasen in Overijssel

  • 7 minuten opladen
  • 9662 x bekeken

Tijdens Pasen in Overijssel is er van alles te doen, ook coronaproof. Van een stadswandeling en een Twentse snaaitocht tot wandelroutes speciaal voor kinderen en uitjes met ruimte. Of doe een autopuzzeltocht waarbij je ondertussen geniet van allerlei lekkers. Tijdens een paasweekend in Overijssel hoeft helemaal niemand zich te vervelen. Dit zijn de leukste activiteiten tijdens de Pasen!

Pasen vieren in Overijssel

In Overijssel wordt Pasen niet aan zijn lot overgelaten. Verschillende dorpen en steden pakken flink uit tijdens het paasweekend, veelal met (coronaproof) activiteiten voor het hele gezin. De kleinsten kunnen paaseieren zoeken, lekker knutselen en eieren verven. Restaurants organiseren (afhaal) paasbrunches en -diners. Jij hoeft helemaal niks te missen tijdens een Paasweekend in Overijssel, want speciaal voor jou hebben we de leukste paastips en coronaproof activiteiten verzameld voor Pasen!

Eerste paasdag in Overijssel

Op eerste paasdag in Overijssel is van alles te doen. Wat dacht je van de Twentse Snaaitocht? Tijdens een puzzeltocht vanuit de auto, rijd je via een prachtige route langs vier stops waar restaurants je verrassen met allerlei lekkernijen. Geniet van een lekkere mosterdsoep, een broodje pulled pork, lasagne en meer!

Of ga op zoek naar het Gouden Ei bij Hotel Gaia in Diepenveen. Dit hotel staat op een landgoed midden in de natuur, vlakbij de uiterwaarden van de IJssel. Heb je trek gekregen van al het zoeken naar het Gouden Ei? Bestel dan iets lekkers bij een van de foodtrucks.

Hotel Gaia
Hotel Gaia

Ook in Zwolle vermaak je je goed op eerste paasdag. Tijdens een stadswandeling ontdek je de bruisende Hanzestad én smul je al het lekkers van de lokale horeca-ondernemingen. Speciaal voor de stadswandeling hebben de ondernemers heerlijke gerechtjes samengesteld!

Tweede paasdag in Overijssel

In 2021 valt tweede paasdag op maandag 5 april, dat betekent: een extra dagje vrij! Daarom is tweede paasdag in Overijssel de perfecte gelegenheid om samen wat leuks te doen, zoals een autopuzzeltocht. Volg bijvoorbeeld de autopuzzeltocht van Natuurlijk Ommen. Onderweg doe je leuke opdrachten en ontdek je de prachtige omgeving. TIP: geef je op vóór 27 maart 2021!

Ook in de omgeving van Hellendoorn volg je op tweede paasdag een Auto Puzzelrit-to go. Je start bij Landgoed Schuilenburg, waar je een brunch box ophaalt met allerlei lekkere hapjes en drankjes. Ook ontvang je hier de route door het Vechtdal en puzzelvragen met speciale puzzels voor kinderen. Weten jullie alle vragen goed te beantwoorden?

Kinderroute in Ommen
Kinderroute in Ommen

Maak tijdens het paasweekend in Overijssel de mooiste wandelingen in een van de Nationale Parken van Overijssel of neem zelfs je fiets mee. Wandel met de kids een speciale kinderroute door het Vechtdal, met speurtochten of speelnatuurpaden. Ben je benieuwd naar wat er nog meer te doen is tijdens Pasen in Overijssel? Check dan eens de uitjes met ruimte in Dalfsen! Huur bijvoorbeeld een Eend of ga geocachen.

De leukste getaways tijdens het paasweekend

Het paasweekend is de ideale gelegenheid om er even tussenuit te gaan, want veel mensen zijn dan een lang weekend vrij. Ben jij toe aan een rustgevend natuurhuisje in het bos of ga je toch liever voor een unieke overnachting in een watertoren? Als je graag eens een nieuwe stad in Overijssel wilt ontdekken, kun je ook daarop je weekendje weg afstemmen. Zoek een leuke accommodatie op en check bij welke adresjes je de lekkerste paasontbijt- of diners bestelt!

Ga je in het paasweekend op pad met de kids? Zoek een kindvriendelijk verblijf uit! Op de Sprookjescamping De Vechtstreek vermaken de jongsten zich gegarandeerd. Hoe kan dat ook anders met een zwembad, een theater en alle sprookjesfiguren die rondlopen op de camping?

Voor een unieke ervaring tijdens Pasen in 2021, moet je naar Nieuw Sion in Diepenveen. Je verblijft een week of lang weekend op Klooster Nieuw Sion voor een paasretraite. Tijdens deze retraite leef je toe naar naar Pasen aan de hand van getijdengebeden. Daarnaast is er ruimte om individuele onderdelen te volgen zoals het lopen van het labyrint, een stiltewandeling of het hemelpad. Ook voer je gesprekken, is er muzikale inspiratie, mag je helpen koken en nog veel meer.

De lekkerste paasbrunches van Overijssel

We leven in een bijzondere tijd, maar dat betekent niet dat Pasen in Overijssel niet zo leuk kan zijn als andere jaren. Dankzij de creativiteit van alle ondernemers met allerlei afhaal- en bezorgservices, is het alsnog mogelijk om met Pasen een uitgebreide brunch of diner op tafel zetten, voor thuis of op je vakantiebestemming in Overijssel. Wij hebben een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

Paasbrunch
Paasbrunch

Overheerlijke paasdiners in Overijssel

Natuurlijk mag een verrukkelijk paasdiner ook niet ontbreken tijdens jouw paasweekend in Overijssel. Net zoals bij de paasbrunch, geldt bij het paasdiner ook dat dit niet minder lekker is dan andere jaren.

Ondernemers uit de omgeving Weerribben-Wieden bedachten de lekkerste paasgerechten voor thuis waardoor we alsnog kunnen genieten van een goed paasdiner. Wat dacht je van een paasdiner bij ‘t Binnenhof? De koks maken met liefde een 4-gangen diner voor jullie klaar. En zeg nou zelf, na een dag ronddobberen op de kanalen van Giethoorn is het toch heerlijk om de dag af te sluiten met een goed diner?

Bij het restaurant van Hotel Lumen in Zwolle bestel je het Bluefinger Bouwpakket. Met dit pakket zet je zelf een 3- of 4-gangen diner in elkaar. De koks hebben het meeste werk al gedaan, maar om een zo lekker mogelijk diner te serveren, moet je zelf nog een aantal handelingen verrichten. Geen paniek, de koks hebben een uitgebreide handleiding toegevoegd!

Liever zo veel mogelijk smaken proeven tijdens een uitgebreid paasdiner? Dan is de shared dinner box van De Pastorie perfect! Deel en geniet van maar liefst 15 verrassende gerechtjes, passend bij het voorjaar. Smullen maar!

Paasuitjes 2022

Ondanks dat er veel activiteiten niet doorgaan tijdens Pasen 2021, betekent dat niet dat we niet alvast uit mogen kijken naar volgend jaar! Hieronder enkele tips om je alvast op te verheugen:

1. Paasvuren in Overijssel

In heel Oost Nederland worden op 1e en 2e Paasdag paasvuren aangestoken. Het hout voor deze vuren wordt vaak al weken van tevoren verzameld. Een jaarlijkse traditie waar vele toeschouwers op afkomen.

2. Paaskermis in Deventer

Zin in wat actie? Ga dan naar de Paaskermis in Deventer. Rondom Pasen draaien jaarlijks de attracties een ruime week iedere dag. Van 13:00 uur tot 00:00 leef jij je helemaal uit op de kermis!

• Wanneer: jaarlijks rondom Pasen
• Waar: Deventer
• Hoe laat: van 13.00 tot 00.00 uur.

kermisdeventer.nl

3. Paasfair op de Sallandse Heuvelrug

Geniet op tweede paasdag van de Paasfair bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, de plek om het buiten te proeven en beleven! Je vindt hier een leuke markt met met sieraden, bloemen en tuinaccessoires tot outdoorproducten, lifestyle en proeverijen. Ook zijn er verschillende workshops te volgen. Voor de kinderen is er van alles te beleven, zoals schminken, broodjes bakken een rondrijden met de Heideslak! Kortom: een dag vol activiteiten voor jong en oud.