Doe-tips

Genoeg te doen tijdens Pinksteren in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 4263 x bekeken

Pinksteren in Overijssel. Een lekker lang weekend vrij. Een mooie gelegenheid om eropuit te trekken. Overdag nieuwe dingen in Overijssel ontdekken en 's avonds blijven logeren. De beste manier om optimaal van het Oosten te genieten. In het pinksterweekend zijn er genoeg verrassende corona-proof activiteiten om te ondernemen met je gezin! Bekijk hier onze tips.

 1. 11

  Sla je slag op de Weerselose Markt

  De Weerselose Markt in Weerselo is het type markt waar je zeker weet dat je wat gaat scoren! In het hemelvaartsweekend is de markt niet alleen zoals gebruikelijk op zaterdag geopend, maar ook op Hemelvaartsdag kun je op een terrein van maar liefst 2,5 hectare groot met 1,5 meter afstand snuffelen tussen kleding, levensmiddelen en vintage.

 2. 10

  In luxe slapen tussen Koude Oorlog bunkers; Campground Twente

  Een eenmalige belevenis op een wel hele historische plek; Campground Twente. Kom kamperen op deze pop-up glamping op Vliegveld Twenthe in de Twentse natuur. Tussen de bunkers maar dan met hippe glamping tenten, elke avond een sfeervol foodtruck festival en een gezellige vuurplek met bijpassende activiteiten voor de kids.

 3. 9

  Aspergediner On Tour

  Vier restaurants hebben een aspergetour uitgezet door het schitterende Salland. Jullie komen met de auto langs alle highlights van Salland. Voor de deur van het restaurant serveren we het gerecht in jullie eigen auto. Met wie ga jij lekker smullen?

 4. 8

  Teuten en toeren

  Ontdek de Hanzesteden met een cabrio of klassieker met een goed gevulde picknickmand door bij Nostalgico te 'teuten en toeren'. Deze route van 120km voert je door en langs enkele Hanzesteden zoals Kampen, Hattem, Deventer en Zwolle

 5. 6

  Bootje varen

  Bewonder Overijssel vanaf het water! Ga eropuit met je sloep, fluisterboot of motorboot en ontdek de prachtige natuur van Overijssel. Vaar bijvoorbeeld met je gehuurde boot over de Vecht langs pareltjes als Ommen en Zwolle. Of begeef je op de wereldberoemde waterwegen van Giethoorn, gelegen nabij de indrukwekkende Weerribben of bewonder Kampen vanaf de IJssel.

 6. 5

  De leukste kinderroutes in het Vechtdal

  In het Vechtdal zijn er verschillende kinderroutes, denk hierbij aan spannende wandelroutes, een speelnatuurpad, speurtochten en fietsroutes. Deze kinderroutes zijn geschikt voor grote en kleine kinderen.

 7. 4

  Rondvaart in Giethoorn

  Om 14:00 en 15:30 uur vertrekt de rondvaartboot bij de Fanfare - inclusief een glas Prosecco of verse jus d’orange € 9,00 kinderen € 5,00. Met wie ga jij varen tijdens Pinksteren? Ook kun je een bootje huren!

 8. 3

  Op pad in de Weerribben-Wieden

  Terrasje aan het water of lekker een bootje varen? Het kan allemaal in de Weerribben-Wieden! Geniet van de prachtige omgeving tijdens Pinksteren!

 9. 2

  Pitch & Putt Bussloo

  Pitch & Putt Bussloo heeft 27 verschillende holes met heuvels, waterpartijen, bomen, struiken en schuine greens. Het is naast een sportieve activiteit ook erg gezellig! Een perfect uitje voor met vrienden.