Doe-tips

Genoeg te doen tijdens Pinksteren in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 25655 x bekeken

Pinksteren in Overijssel. Een lekker lang weekend vrij. Een mooie gelegenheid om eropuit te trekken en optimaal van het Oosten te genieten. In het pinksterweekend zijn er genoeg evenementen te bezoeken. Bekijk hier onze tips.

 1. 7

  Freshtival

  Tijdens Freshtival is in ieder hoekje en gaatje wel iets te beleven. Een ontdekkingsreis op zich. Ontdek de knusse chillplekjes tussen de bomen, de kleurrijke versieringen die van tak naar tak slingeren, de kampvuurtjes op het strand, het verfrissende water en alle secret area’s – benieuwd of je ze vindt. En dan hebben we het nog niet eens over de overweldigende stages… Kom mee!

 2. 6

  Ribs & Blues Festival

  Ribs & Blues is een 3 daags festival tijdens de zaterdagavond en de beide Pinksterdagen op de Domineeskamp in het centrum van Raalte. Het is uitgegroeid tot het grootste roots & bluesfestival met internationale uitstraling en waardering. Bovendien worden er grote hoeveelheden spareribs geserveerd, waardoor het festival ook wel bekend staat als een echt “ribfest”. Het festival trekt elk jaar vele bezoekers uit de regio en ver daarbuiten en biedt een unieke ervaring voor muziekliefhebbers en fijnproevers.

 3. 5

  Pinksterfair het Laer

  Van 27 t/m 29 mei vindt De Pinksterfair weer plaats op Het Laer in Ommen! Een gezellige fair op een mooie locatie met onder andere Livestyle, Fashion, Food en Garden. Zijn jullie erbij tijdens het Pinksterweekend?

 4. 4

  Festival het Tussenland

  De groene parken langs de stadsgrachten van Zwolle zijn dit weekeinde het decor voor storytelling, circus- en danstheater en rootsmuziek. Van intieme vertellingen en (inter)nationale vertelshows tot swingende folkbands, van huiveringwekkend circustheater tot bruisende dans. Ben jij erbij? Het festival is vrij toegankelijk.

 5. 3

  Typisch Vollenhove

  Een meerdaags evenement in het Pinksterweekend voor Vollenhove en omstreken. Typisch Vollenhove is een evenement met leuke, gezellige, inspirerende en sportieve activiteiten. Met zaterdag een braderie en live muziek, zondag een wine and bitefestival en maandag een open podium en pinksterrijden.

 6. 2

  Dag van het Kasteel

  Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei is het de landelijke Dag van het Kasteel. Aankomende editie staat in het teken van het thema: Upstairs/ Downstairs. Vaak gaan de verhalen over de adellijke familie en hun rijkdom, maar zonder het werk van het personeel was deze levensstijl niet mogelijk. Juist daarom wordt de focus dit jaar gelegd op het personeel!

 7. 1

  Bootje varen

  Bewonder Overijssel vanaf het water! Ga eropuit met je sloep, fluisterboot of motorboot en ontdek de prachtige natuur van Overijssel. Vaar bijvoorbeeld met je gehuurde boot over de Vecht langs pareltjes als Ommen en Zwolle. Of begeef je op de wereldberoemde waterwegen van Giethoorn, gelegen nabij de indrukwekkende Weerribben of bewonder Kampen vanaf de IJssel.