Doe-tips

Genoeg te doen tijdens Pinksteren in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 12446 x bekeken

Pinksteren in Overijssel. Een lekker lang weekend vrij. Een mooie gelegenheid om eropuit te trekken en optimaal van het Oosten te genieten. In het pinksterweekend zijn er genoeg evenementen te bezoeken. Bekijk hier onze tips.

 1. 10

  Pinksterfair Het Laer

  Van 4 t/m 6 juni ben je van harte welkom op Pinksterfair Het Laer Ommen! Een gezellige en stijlvolle fair met de thema´s Lifestyle, Fashion, Food en Garden. Natuurlijk ontbreekt livemuziek niet en smul je hier van veel lekkers.

 2. 9

  Festival het Tussenland

  De groene parken langs de stadsgrachten van Zwolle zijn in het pinksterweekeinde van 3 tot en met 5 juni het decor voor storytelling, circus- en danstheater en rootsmuziek. Hier zie je intieme vertellingen tot theatrale vertelshows en rootsconcerten, van huiveringwekkend circustheater tot bruisende dans.

 3. 8

  Pinksteren in Vollenhove

  Een meerdaags evenement in het Pinksterweekend voor Vollenhove en omstreken. Typisch Vollenhove is een evenement met leuke, gezellige, inspirerende en sportieve activiteiten. Met zaterdag een braderie en live muziek, zondag een wine and bitefestival en maandag een open podium en pinksterrijden.

 4. 7

  Feesten op Freshtival

  Duik 3, 4 & 5 juni de magische wereld van Freshtival in. Een overweldigend avontuur, 200+ artiesten, 13 stages en een fabuleuze camping. Met artiesten als Don Diablo, Fedde Le Grand, Lucas en Steve, Antoon, Bilal Wahib, Frenna Deluxe, Maan, Suzan en Freek, B-Front, Crypsis en meer.

 5. 6

  Dag van het Kasteel

  Op tweede pinksterdag (6 juni 2022) is het weer Dag van het Kasteel en worden er door heel Overijssel verschillende activiteiten georganiseerd. Acht verschillende kastelen of buitenplaatsen openen hun deuren of poorten en bij Havezathe de Haere wordt een Archeotrail georganiseerd. Archeologen Marijke Nieuwenhuis en Davy meer nemen de bezoekers mee over dit landgoed en vertellen over de bijzondere geschiedenis hiervan.

 6. 5

  Dineren in een stoomtrein

  Dineren op een bijzondere plek in Twente? Dat kan (maandag 6 juni) tweede pinksterdag in een rijdende stoomtrein van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Terwijl je door het mooie Twentse coulisselandschap rijdt, legt sterchef Lars van Galen van Restaurant 't Lansink in Hengelo je samen met zijn team culinair in de watten.

 7. 4

  De Orchideeën Hoeve met Pinksteren

  Stem dit pinksterweekend jouw kompas af op junglepark de Orchideeën Hoeve en beleef een waanzinnig dagje uit vol avontuur! Jong en oud dwaalt hier tussen de stokstaartjes en vlinders. Voer de vrolijke papegaaitjes en roetsj samen met de loslopende aapjes door het regenwoud.

 8. 3

  Pareldagen Vasse

  Vier jij Pinksteren dit jaar in Vasse? Loop eerst mee met de Parel-Wandel3daagse en geniet daarna van het complete programma in het Pinskterweekend! Ga bijvoorbeeld naar de kermis of 's avonds back to the 90's met Q-music Foute Uur en De Rooie Jager.

 9. 2

  Bootje varen

  Bewonder Overijssel vanaf het water! Ga eropuit met je sloep, fluisterboot of motorboot en ontdek de prachtige natuur van Overijssel. Vaar bijvoorbeeld met je gehuurde boot over de Vecht langs pareltjes als Ommen en Zwolle. Of begeef je op de wereldberoemde waterwegen van Giethoorn, gelegen nabij de indrukwekkende Weerribben of bewonder Kampen vanaf de IJssel.

 10. 1

  Sla je slag op de Weerselose Markt

  De Weerselose Markt in Weerselo is het type markt waar je zeker weet dat je wat gaat scoren! Op tweede Pinksterdag kun je naast de reguliere markt op zaterdag, op een terrein van maar liefst 2,5 hectare groot snuffelen tussen kleding, levensmiddelen en vintage.