Doe-tips

Slecht weer? Dit kun je doen in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 45348 x bekeken

Dreigende wolken vertellen je dat het slecht weer wordt. Hoewel het bos en de heide het lekkerst ruiken na een regenbui, is het met slecht weer fijner om binnen te zijn. Maar zitten op de bank? Welnee, dat is nergens voor nodig! Dit zijn leuke binnenactiviteiten In Overijssel die je kunt doen bij slecht weer.

 1. 8

  De Fundatie - Zwolle

  Museum De Fundatie is hét museum van Zwolle, waar je kunstcollecties vanaf de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd vindt. Vaak hangen hier internationale topstukken en zijn er bijzondere, actuele tentoonstellingen. Ga vooral ook naar de koepel, waar je - zelfs bij slecht weer - mooi uitzicht hebt over Zwolle.

 2. 7

  Taman Indonesia - Kallenkote

  Met slecht weer verlang je vaak naar een warm, zonnig land. Wat dacht je van Indonesië? Nee, je hoeft geen vliegticket te boeken. Het kan veel goedkoper: ga naar Taman Indonesia, een Indonesisch dierenpark in Overijssel. Snuif hier cultuur en ontdek bijzondere planten en dieren uit dit Aziatische land.

 3. 6

  Stedelijk Museum - Kampen

  Dat Kampen geen spetters maar een heuse storm aan geschiedenis heeft doorstaan, laat het Stedelijk Museum Kampen zien. Het museum heeft vier hoofdonderwerpen: water, religie, rechtspraak en het Huis van Oranje. Een leerzaam en uniek kijkje in de geschiedenis van Hanzestad Kampen.

 4. 5

  Memorymuseum - Nijverdal

  Het maakt niet uit of geschiedenis vroeger je favoriete vak was of dat je alleen maar uit het raam zat te staren: het Memorymuseum is voor iedereen! Hier wordt namelijk op een interessante manier de periode van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. In het oorlogsmuseum beleef je 1935 tot 1945 stap voor stap.

 5. 4

  Van der Velde in de Broeren - Zwolle

  Van der Velde in de Broeren is misschien wel de mooiste boekhandel van Nederland. Maar naar een boekhandel met slecht weer? Daar ben je zo toch uitgekeken? Nee! Gevestigd in een monumentaal kerkgebouw laat het aanzien van duizenden prachtig uitgestalde boeken het hart van menig boekenliefhebber sneller kloppen.

 6. 3

  De Koppel - Hardenberg

  Bij slecht weer breng je de natuur gewoon naar binnen! De Koppel is hét natuuractiviteitencentrum van gemeente Hardenberg. Bekijk de vaste en wisselende exposities en test je kennis met een aantal uitdagende doe-opdrachten. In de Natuurontdekhoek kun je zelf ontdekken wat er in een uilenbal zit en insecten en planten van heel dichtbij bekijken onder de microscoop.

 7. 2

  De Scheg - Deventer

  Aan de rand van Hanzestad Deventer halen kinderen hun hart op in ‘Belevingscentrum De Scheg’. Hier ga je samen met bewoner ‘Dave de Viking’ niet alleen spetterend avontuur in zwembad de Blue Lagoon, maar kun je ook samen schaatsen of curlen op de overdekte kunstijsbaan.

 8. 1

  Orchideënhoeve - Luttelgeest

  Durf jij het avontuur aan? Wandel over junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdek onderweg veel soorten bloemen, planten, vogels en vlinders. De Orchideeënhoeve heeft alles in huis voor een geslaagd dagje uit bij slecht weer. Wist je dat hier de grootste vlindertuin van Europa is?