Doe-tips

Van zelfontplooing tot avontuur; waarom soloreizen in Overijssel een must is

 • 2 minuten opladen
 • 2158 x bekeken

Reizen is een van de meest verrijkende ervaringen in het leven. Terwijl veel mensen graag met vrienden of familie reizen, vinden velen alleen op vakantie gaan ideaal. Er zijn talloze redenen waarom soloreizen de moeite waard is. En Overijssel is een ideale bestemming voor solo-avonturiers. Wij geven je tips voor je volgende soloreis.

 1. 5

  Leer jezelf goed kennen

  Een pluspunt van soloreizen is dat je jezelf beter zult leren kennen. Het klinkt misschien heel zwaar, maar als je alleen reist, word je geconfronteerd met nieuwe situaties en uitdagingen waarvoor je zelf oplossingen moet vinden. Daag jezelf uit in een kano in Weerribben-Wieden, overnacht in bijzondere tinyhouses of ga helemaal off grid tijdens een bushcraft in het Vechtdal.

 2. 4

  Bepaal je eigen reisroute

  Een van de grootste voordelen van soloreizen is de vrijheid en flexibiliteit om je eigen reisroute te bepalen. Je bent niet gebonden aan de wensen en voorkeuren van anderen, wat betekent dat je volledig kunt genieten van de bezienswaardigheden en activiteiten die je het meest interesseren. Of je nu wilt genieten van een rustige wandeling langs de IJssel, historische Hanzesteden wilt verkennen, of de lokale keuken wilt proeven.

 3. 3

  Ontspan en laad op

  Echt ontspannen is voor velen een sauna, heerlijke massage of gezichtsbehandeling. In Overijssel is er een divers aanbod aan wellnessfaciliteiten, van een heuse Bierspa tot Spa Boerderij. Je hoeft niet meer op verre vakantie, hier hebben we Finse sauna's en een Turkse stoombaden.

 4. 2

  Leer nieuwe mensen kennen

  Soloreizen betekent niet per se eenzaamheid. Integendeel, het kan leiden tot het leggen van nieuwe contacten en het aangaan van interessante gesprekken. Tijdens je reis kun je gemakkelijk in contact komen met de lokale bevolking en medereizigers, en Overijssel staat bekend om zijn gastvrije inwoners. Je kunt in de lokale kroegen en evenementen nieuwe vrienden ontmoeten en waardevolle relaties opbouwen.