Doe-tips

De 16 stoerste uitjes met je vader

 • 4 minuten opladen
 • 22235 x bekeken

Leuke tips voor vaderdag maar ook voor een ander moment! Met je vader wil je geen kinderachtige dingen doen. Je bent op zoek naar spanning, sensatie en avontuur. Dat komt goed uit, want in Overijssel kun je kiezen uit veel stoere uitjes. Zeker weten dat ook je vader enthousiast wordt van deze tips. Bekijk hieronder onze leukste vader/zoon én dochter uitjes.

 1. 16

  Bushcraft, Vechtdal & Weerribben-Wieden

  Bij bushcraften gaat het niet alleen maar over overleven in de natuur. Naast overlevingstechnieken leer ook hoe je deel kan uitmaken van de natuur. Bushcraft doe je bijvoorbeeld in het Vechtdal bij De Klashorst en in natuurgebied De Weerribben-Wieden bij de Strandhoeve.

 2. 15

  Ga op Koesafari!

  Neem je vader mee op koesafari van de Vechtdal Hoeve. Samen met boerin Simone gaan jullie in haar vintage Hanomag tractor van 1956 met huifwagen op zoek naar het zeldzame koeienras, de Brandrode Vechtdalrunderen.

 3. 13

  Een dagje helpen op de boerderij met je vader

  Koeien voeren, paarden verzorgen, biggetjes knuffelen: het kan bij 18 gastvrije boeren in het Overijsselse Vechtdal. Samen met je vader ben je voor één dag boerenknecht.

 4. 12

  Samen naar het heelal kijken bij Sterrenwacht in Hellendoorn

  Op een donker plekje in Twente staat de Cosmos Sterrenwacht. Elke zaterdagavond is het sterrenkijkavond. Er is ook een sterrenwacht in Hellendoorn. Altijd spannend, sterren kijken!

 5. 11

  Een dagje activiteiten doen in Weerribben-Wieden

  De Weerribben-De Wieden is een enorm groen doolhof. Huur een boot en ga op expeditie door dit natuurgebied. Vishengel mee, want ze bijten hier prima. Natuurlijk moet je wel een vergunning hebben.

 6. 10

  In rally-auto's scheuren in Twente

  Vind je de klassieke Volkswagen Kever ook zo’n coole auto? Zet je vader achter het stuur en doe samen mee aan een heuse rally door het Twentse land.

 7. 9

  Buggyrijden samen met je vader bij Schwarzwald

  Jullie worden echte racemonsters in een tweepersoons buggy van Schwarzwald. Samen karten je vader en jij over bos- en zandpaden in het Overijsselse landschap.

 8. 8

  Vader en Zoonweekend in Dalfsen

  Zijn jij en je vader een goed team? Doe dan mee aan het uitdagende Vader & Zoonweekend bij camping Starnbosch in Dalfsen of bij vakantiepark Mölke in Zuna.

 9. 7

  Samen met je vader een dag vissen

  Als je vader van vissen houdt, neem hem dan mee naar een visvijver. Kunnen jullie samen lekker tot rust komen én eens echt een vis aan de haak slaan. Liever iets meer actie? Ga dan wildvissen met je pa.

 10. 6

  Op ontdekkingstocht met je vader!

  Ga samen met jouw vader op ontdekkingstocht tijdens de Nationale archeologie dagen. Een gezellige middag vol met activiteiten!

 11. 5

  Solextoer

  Hoe leuk is het om met je vader een solextoer te doen door het Vechtdal? Eens zien hoe avontuurlijk jullie zijn!

 12. 3

  Ga lekker mountainbiken met je vader!

  Huur samen met je vader een mountainbike en ga lekker actief op pad. Bij de Wilgenweard kun je kwalitatief hoogwaardige Focus Killerbee Mountainikes huren om de Sallandse Heuvelrug te ontdekken!

 13. 2

  Auto Puzzel Rit

  Vanaf € 8,00 per persoon kan je in jouw eigen auto deelnemen aan de autopuzzelrit. Lastige puzzels, een mooie route, hersenkrakers en iets lekkers voor onderweg. Je start bij Schuilenburg, waar je het routeboekje ophaalt met de puzzelvragen. Het is ook mogelijk om vooraf een heerlijke borreltas of picknicktas bij de puzzeltocht te reserveren. Een super leuk uitje voor jouw en je vader!

 14. 1

  Vader en zoon kampeerarrangement

  Vakantiepark De Eikenhof heeft een heel tof vader en zoon kampeerarrangement samengesteld. Hoe sportief zijn jij en je vader? Dit arrangement is overigens het gehele seizoen te boeken t/m 15 september.