Doe-tips

De 10 stoerste uitjes met je vader

 • 2 minuten opladen
 • 15403 x bekeken

Met je vader wil je geen kinderachtige dingen doen. Je bent op zoek naar spanning, sensatie en avontuur. Dat komt goed uit, want in Overijssel kun je kiezen uit veel stoere uitjes. Zeker weten dat ook je vader enthousiast wordt van deze tips. Bekijk hieronder onze leukste vader/zoon én dochter uitjes.

 1. 10

  Bushcraft, Vechtdal & Weerribben-Wieden

  Bij bushcraften gaat het niet alleen maar over overleven in de natuur. Naast overlevingstechnieken leer ook hoe je deel kan uitmaken van de natuur. Bushcraft doe je bijvoorbeeld in het Vechtdal bij De Klashorst en in natuurgebied De Weerribben-Wieden bij de Strandhoeve.

 2. 9

  Koesafari, Vechtdal Hoeve

  Neem je vader mee op koesafari van de Vechtdal Hoeve. Samen met boerin Simone gaan jullie in haar vintage Hanomag tractor van 1956 met huifwagen op zoek naar het zeldzame koeienras, de Brandrode Vechtdalrunderen.

 3. 8

  Varen in het Vechtdal met je vader

  Het Vechtdal heeft veel water. Met een boot verken je rivier de Vecht op een spannende manier. Bij Rederij Peters of Hiawatha Actief is het mogelijk om sloepen, of kano's te huren. Of ga mee met één van de rondvaarten.

 4. 7

  Een dagje helpen op de boerderij met je vader

  Koeien voeren, paarden verzorgen, biggetjes knuffelen: het kan bij 18 gastvrije boeren in het Overijsselse Vechtdal. Samen met je vader ben je voor één dag boerenknecht.

 5. 6

  Samen naar het heelal kijken bij Sterrenwacht in Hellendoorn

  Op een donker plekje in Twente staat de Cosmos Sterrenwacht. Elke zaterdagavond is het sterrenkijkavond. Er is ook een sterrenwacht in Hellendoorn. Altijd spannend, sterren kijken!

 6. 5

  Een dagje activiteiten doen in Weerribben-Wieden

  De Weerribben-De Wieden is een enorm groen doolhof. Huur een boot en ga op expeditie door dit natuurgebied. Vishengel mee, want ze bijten hier prima. Natuurlijk moet je wel een vergunning hebben.

 7. 4

  In rally-auto's scheuren in Twente

  Vind je de klassieke Volkswagen Kever ook zo’n coole auto? Zet je vader achter het stuur en doe samen mee aan een heuse rally door het Twentse land.

 8. 3

  Buggyrijden samen met je vader bij Schwarzwald

  Jullie worden echte racemonsters in een tweepersoons buggy van Schwarzwald. Samen karten je vader en jij over bos- en zandpaden in het Overijsselse landschap.

 9. 2

  Vader en Zoonweekend in Dalfsen

  Zijn jij en je vader een goed team? Doe dan mee aan het uitdagende Vader & Zoonweekend bij camping Starnbosch in Dalfsen of bij vakantiepark Mölke in Zuna.

 10. 1

  Samen met je vader een dag vissen

  Als je vader van vissen houdt, neem hem dan mee naar een forelvisvijver. Kunnen jullie samen lekker tot rust komen én eens echt een vis aan de haak slaan. Liever iets meer actie? Ga dan wildvissen met je pa.