Doe-tips

De 15 stoerste uitjes met je vader

 • 4 minuten opladen
 • 37271 x bekeken

Heb je je vader een dagje voor jezelf? Ga er dan lekker samen op uit! Van een heerlijk ontspannen programma tot een middagje vol adrenaline: in Overijssel heb je de keuze uit allerlei uitjes. Hét cadeau voor zijn verjaardag of voor vaderdag! We hebben de leukste tips voor een geslaagd vader/dochter uitje voor je op een rij gezet. Waar ga jij je vader blij mee maken?

 1. 15

  Bushcraft, Vechtdal & Weerribben-Wieden

  Bij bushcraften gaat het niet alleen maar over overleven in de natuur. Naast overlevingstechnieken leer ook hoe je deel kan uitmaken van de natuur. Bushcraft doe je bijvoorbeeld in het Vechtdal bij De Klashorst en in natuurgebied De Weerribben-Wieden bij de Strandhoeve.

 2. 14

  Ga op Koesafari!

  Neem je vader mee op koesafari van de Vechtdal Hoeve. Samen met boerin Simone gaan jullie in haar vintage Hanomag tractor van 1956 met huifwagen op zoek naar het zeldzame koeienras, de Brandrode Vechtdalrunderen.

 3. 12

  Een dagje helpen op de boerderij met je vader

  Koeien voeren, paarden verzorgen, biggetjes knuffelen: het kan bij 18 gastvrije boeren in het Overijsselse Vechtdal. Samen met je vader ben je voor één dag boerenknecht.

 4. 11

  Samen naar het heelal kijken bij Sterrenwacht in Hellendoorn

  Op een donker plekje in Twente staat de Cosmos Sterrenwacht. Elke zaterdagavond is het sterrenkijkavond. Er is ook een sterrenwacht in Hellendoorn. Altijd spannend, sterren kijken!

 5. 10

  Een dagje activiteiten doen in Weerribben-Wieden

  De Weerribben-De Wieden is een enorm groen doolhof. Huur een boot en ga op expeditie door dit natuurgebied. Vishengel mee, want ze bijten hier prima. Natuurlijk moet je wel een vergunning hebben.

 6. 9

  Buggyrijden samen met je vader bij Schwarzwald

  Jullie worden echte racemonsters in een tweepersoons buggy van Schwarzwald. Samen karten je vader en jij over bos- en zandpaden in het Overijsselse landschap.

 7. 8

  Cultuursnuiven in een Museum

  Het gebouw is al een opvallende verschijning, maar ook van binnen is het genieten in Museum de Fundatie in Zwolle. Hier vind je een fantastische collectie beeldende kunst. In Rijksmuseum Twente maak je een tijdreis langs de grote collectie oude, moderne en hedendaagse kunst. Meer zin in iets interactievers? Ga dan met je vader op onderzoek uit in het Oyfo Techniekmuseum en ontdek hoe onze wereld verandert door technologie.

 8. 7

  Samen met je vader een dag vissen

  Als je vader van vissen houdt, neem hem dan mee naar een visvijver. Kunnen jullie samen lekker tot rust komen én eens echt een vis aan de haak slaan. Liever iets meer actie? Ga dan wildvissen met je pa.

 9. 6

  Op ontdekkingstocht met je vader!

  Ga samen met jouw vader op ontdekkingstocht tijdens de Nationale archeologie dagen. Een gezellige middag vol met activiteiten!

 10. 5

  Solextoer

  Hoe leuk is het om met je vader een solextoer te doen door het Vechtdal? Eens zien hoe avontuurlijk jullie zijn!

 11. 4

  High Wine

  Wist je dat er in Twente ook wijn gemaakt wordt? Tijd om de wijn te gaan ontdekken samen met je vader! Bijvoorbeeld bij Het Wijnhuis in Zwolle of Wijnkoperij en restaurant De Prinsen in Zenderen. Fabels in Enschede serveert een proeverij van verschillende wijnen en lekkere hapjes bij hun High Wine of Fabulous High Wine. Bistro de Kruidentuin in Geesteren heeft naast een high wine ook een high beer en high gin op de kaart staan. Dat belooft een fijne middag te worden!

 12. 3

  Ga lekker mountainbiken met je vader!

  Huur samen met je vader een mountainbike en ga lekker actief op pad. Bij de Wilgenweard kun je kwalitatief hoogwaardige Focus Killerbee Mountainikes huren om de Sallandse Heuvelrug te ontdekken!

 13. 2

  Auto Puzzel Rit

  Vanaf € 8,00 per persoon kan je in jouw eigen auto deelnemen aan de autopuzzelrit. Lastige puzzels, een mooie route, hersenkrakers en iets lekkers voor onderweg. Je start bij Schuilenburg, waar je het routeboekje ophaalt met de puzzelvragen. Het is ook mogelijk om vooraf een heerlijke borreltas of picknicktas bij de puzzeltocht te reserveren. Een super leuk uitje voor jouw en je vader!

 14. 1

  Kokkerellen met je vader

  Houd je vader van koken? Of moet ie het juist nog leren? Een kookworkshop is altijd een succes! De lekkerste Italiaanse gerechten maak je bij Delicio Kookstudio in Nunspeet. Bij De kookstudio van Zwolle heb je de keuze uit verschillende kookworkshops die je kunt combineren met een tochtje op een solex. Zo heb je in een handomdraai een compleet programma geregeld!