Doe-tips

De 9 stoerste uitjes met je vader

 • 3 minuten opladen
 • 61243 x bekeken

Heb je je vader een dagje voor jezelf? Ga er dan lekker samen op uit! Van een heerlijk ontspannen programma tot een middagje vol adrenaline: in Overijssel heb je de keuze uit allerlei uitjes. Hét cadeau voor zijn verjaardag of voor vaderdag! We hebben de leukste tips voor je op een rij gezet. Waar ga jij je vader blij mee maken?

 1. 9

  Bushcraft, Vechtdal & Weerribben-Wieden

  Bij bushcraften gaat het niet alleen maar over overleven in de natuur. Naast overlevingstechnieken leer ook hoe je deel kan uitmaken van de natuur. Bushcraft doe je bijvoorbeeld in het Vechtdal bij De Klashorst en in natuurgebied De Weerribben-Wieden bij de Strandhoeve.

 2. 8

  Ga op Koesafari!

  Een serieus BOEiend uitje. Neem je vader mee op koesafari van de Vechtdal Hoeve. Samen met boerin Simone gaan jullie in haar vintage Hanomag tractor van 1956 met huifwagen op zoek naar het zeldzame koeienras, de Brandrode Vechtdalrunderen.

 3. 5

  Cultuursnuiven in een Museum

  Het gebouw is al een opvallende verschijning, maar ook van binnen is het genieten in Museum de Fundatie in Zwolle. Hier vind je een fantastische collectie beeldende kunst. In Rijksmuseum Twente maak je een tijdreis langs de grote collectie oude, moderne en hedendaagse kunst. Meer zin in iets interactievers? Ga dan met je vader op onderzoek uit in het Oyfo Techniekmuseum en ontdek hoe onze wereld verandert door technologie.

 4. 4

  Samen met je vader een dag vissen

  Als je vader van vissen houdt, neem hem dan mee naar een visvijver. Kunnen jullie samen lekker tot rust komen én eens echt een vis aan de haak slaan. Liever iets meer actie? Ga dan wildvissen met je pa.

 5. 3

  Bierproeverij

  Vind je niets gezelliger dan een avond bier? Heb je niets te doen op een regenachtige dag? Of ben je gewoon op zoek naar de leukste bierbrouwerijen van Overijssel? Bezoek een van deze bierbrouwerijen, waar je de tijd vergeet en geniet van streekbier, speciaal bier of biologisch bier.

 6. 2

  High Wine

  Wist je dat er in Twente ook wijn gemaakt wordt? Tijd om de wijn te gaan ontdekken samen met je vader! Bijvoorbeeld bij Het Wijnhuis in Zwolle of Wijnkoperij en restaurant De Prinsen in Zenderen. Fabels in Enschede serveert een proeverij van verschillende wijnen en lekkere hapjes bij hun High Wine of Fabulous High Wine. Bistro de Kruidentuin in Geesteren heeft naast een high wine ook een high beer en high gin op de kaart staan. Dat belooft een fijne middag te worden!

 7. 1

  Ga lekker mountainbiken met je vader!

  Huur samen met je vader een mountainbike en ga lekker actief op pad. Bij de Wilgenweard kun je kwalitatief hoogwaardige Focus Killerbee Mountainikes huren om de Sallandse Heuvelrug te ontdekken!