Wellness is een weldaad voor lichaam en geest en waar kun je dat beter ervaren dan in Overijssel? Deze schitterende regio heeft fraaie historische steden, karakteristieke dorpen en een schitterende natuur, maar zeker ook een ruim aanbod aan wellness faciliteiten. Ontspannen in Overijssel wordt zo wel heel gemakkelijk gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek aan een van de fraaie Hanzesteden combineren met een relaxmoment aan een sauna. Of om weer lekker warm te worden in de sauna na een flinke wandeling over de heidevelden.

Overijssel verrijkt je

Overijssel kent veel unieke plekjes. Bijvoorbeeld het moeraslandschap van de Weerribben of Giethoorn, het Venetië van het noorden. Maar ook als het om sauna en wellness in Overijssel gaat, zijn er tal van plekken die zeker een bezoek waard zijn. Bijvoorbeeld de Spa boerderij Nutter die vlak bij Ootmarsum ligt. Hier kun je de kracht van de natuur ervaren op een hele speciale manier. Terwijl je geniet van de arrangementen heb je voortdurend een schitterend uitzicht op een prachtig landschap. Dit is Overijssel op zijn best.

Bourgondisch ontspannen in Oldenzaal

Sauna Keizer is al meer dan 40 jaar een begrip in Overijssel. Hier kan iedereen terecht voor een bezoek aan de sauna of andere wellness faciliteiten. Maar dat niet alleen, na een bezoek aan deze sauna in Overijssel kun je ook een heerlijke gezonde maaltijd eten. Een ander voordeel is het uurtarief van de sauna, zonder een hoog basistarief. Dus ook als je tussen het winkelen door in het Bourgondische Oldenzaal even in de sauna wilt ontspannen, is dat een prima en betaalbare optie. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om er een langere tijd door te brengen, er valt genoeg te ontdekken. Zo hebben ze bijvoorbeeld drie Finse sauna’s, een grote infrarood-sauna, een whirlpool en een stoomcabine en een zwembad. Maar ook de schoonheidsspecialisten, masseurs en masseuses staan klaar om er een compleet uitje van te maken.

Zwemparadijs en wellness faciliteiten

Tijdens een bezoek aan Overijssel met het hele gezin is bijvoorbeeld het subtropisch zwemparadijs de Wilder in Haaksbergen een perfecte keuze. Hier kun je lekker relaxen in de sauna, maar voor diegene die liever de waterpret opzoeken is er ook een ruim aanbod. Er is een binnen en een buiten zwembad, glijbanen, draaikolk, waterval, ligweide, speelvoorzieningen en nog genoeg andere opties waar jong en oud zich kan vermaken. Ook wat de wellness faciliteiten betreft is er keus genoeg. Zoals de verschillende soorten sauna’s, een Turks stoombad, een dompelbad, een whirlpool en infrarood cabine en diverse relaxplekken. Ook de mindervaliden kunnen bij de Wilder terecht.

Relaxen met kinderen

Naar Overijsel met de kinderen is sowieso een leuk plan. Door het verblijf af te wisselen met relaxmomenten voor papa en mama bij een sauna in Overijssel en met leuke uitstapjes voor de kinderen, heeft iedereen het hier naar zijn zin. Denk bijvoorbeeld aan het Avonturenpark Hellendoorn of het Attractiepark Slagharen, de kinderen zullen het geweldig vinden. Met de hele familie een kasteel bezoeken is natuurlijk ook leuk, bijvoorbeeld het Kasteel Nijenhuis of het Landgoed Weldam. Maar ook de speelbossen, klim- en doe-parken zullen in de smaak vallen, net zoals de meren, strandjes en stuifduinen. Ga ook eens met het hele gezin op koe safari.

Overijssel heeft het allemaal

Of jullie nou met zijn tweeën zijn, met het hele gezin of in een andere samenstelling, er zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten in Overijssel. Van unieke overnachtingsplekken tot aan groepsaccommodaties. Ook voor de romantische slaapplekjes die eventueel gecombineerd worden met sauna en wellness in Overijssel zijn er verschillende mogelijkheden. Het grote voordeel van Overijssel is de veelzijdigheid. Van bruisende plekken stap je zo over naar de rust van een schitterende natuur of andere heerlijke relaxplekken.