Plekken om weg te dromen

7 plekken waar je tot rust komt in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 10573 x bekeken

Rust en ruimte in je hoofd is essentieel om je gezond te voelen. Maar soms lijkt het onmogelijk: hoe en waar vind je rust? Een andere omgeving kan helpen. Maak je hoofd leeg, eis tijd voor jezelf en ga naar een van deze plekken om tot rust te komen. Geef je geest een mini-break!

 1. 7

  Natuurhuisje

  Op de website van Natuurhuisje vind je schitterende groene adressen, waar je optimaal kunt genieten van de Nederlandse natuur. In Overijssel betekent dat rivieren, polders, heide en landerijen. Zo vind je in Lemele, aan de voet van de Archemerberg, een duurzame blokhut die is gemaakt van sloophout.

 2. 6

  Retraite Weekend

  Wil je die drukke babbelbox in je hoofd leegmaken, dan kun je ook kiezen voor een stilte retraite. Op retraite draait alles om stilte. Stilte om je heen, in je hoofd en in je hart. Je staat op, mediteert, gaat de natuur in en mediteert opnieuw. Zo kun je een stilte retraite doen op de grens van Overijssel en Gelderland met Human Awakening.

 3. 5

  Yogaweekend MooiRivier - Dalfsen

  MooiRivier ligt aan de Overijsselse Vecht en kent een prachtige omgeving. De perfecte plek voor een yoga weekend. YogaYou organiseert hier meerdere keren per jaar een 3-daags All-Inclusive Yoga Weekend. Je bepaalt zelf aan welke yogasessies je meedoet. Rol je yogamatje maar uit en kom in de downward dog.

 4. 4

  Natuurcamping De Roos - Beerze

  Ecologische natuurcamping De Roos, pal aan de Vecht, betovert je bij aankomst. Een kronkelige zijarm van de rivier slingert dwars over de camping. Een mooiere kampeer- en zwemplek kun je je niet wensen.

 5. 3

  Stiltewandeling Duursche Waarden - Olst

  Samen met een gids van Staatsbosbeheer, die ook zenleraar is, ga je op zoek naar de stilte van de natuur langs de IJssel. Na afloop kun je op eigen gelegenheid een kof koffie of thee drinken in Informatiecentrum IJssel Den Nul).

 6. 2

  Hof der wonderen - Hellendoorn

  Rust kun je ook vinden in een geloof. Bij Hof der Wonderen wordt gezocht naar verbinding tussen verhalen uit de Bijbel en verhalen van vandaag.

 7. 1

  Wildkamperen

  Bivakkeren onder de sterenhemel, wie wil dat nu niet? Vrij kamperen op een stille plek in de natuur is een compleet andere beleving. Geen buren, wel een fantastisch uitzicht en kans om oog in oog te staan met een edelhert, ree of wild zwijn.

Toon meer verhalen

Ook interessant