Typisch Overijssel

Overijssel: Yogaspots en stiltewandelingen

  • 3 minuten opladen
  • 5945 x bekeken

Natuurwandelingen, stilte retraites, yogaweekenden. Overijssel heeft het begrepen: we kunnen af en toe wel wat ontspanning gebruiken. Het is niet alleen goed voor je lijf, ook je geest blijft er fit van! Op deze plekken vind je ontspanning pur sang.

Wandelen in stilte

Uit onderzoek blijkt dat de natuur voor de meeste mensen een soort behang is. Zonde! Ervaar de natuur optimaal door een stiltewandeling. Stiltewandelingen brengen je aandacht naar subtiele, mooie ervaringen. Loop in een rustig tempo en laat in plaats van je stem, je zintuigen spreken. Door te wandelen in stilte geniet je meer van de natuur om je heen.

Je kunt zelf in stilte wandelen, maar je kunt ook aangelegde stiltewandelingen maken. Zo kun je met Staatsbosbeheer een stiltewandeling maken bij Duursche Waarden. Samen met de gids, die ook zenleraar is, ga je op zoek naar de stilte van de natuur langs de IJssel. Ook in het Reestdal is een stiltewandeling, net als in Nationaal Park Weerribben-Wieden en Hotel Gaia organiseert elk jaar een 3-daags ontspanningsarrangement.

Dus, trek de natuur in!

Stilteretraite

Wil je die drukke babbelbox in je hoofd leegmaken, dan kun je ook kiezen voor een stilte retraite. Op retraite draait alles om stilte. Stilte om je heen, in je hoofd en in je hart. Je staat op, mediteert, gaat de natuur in en mediteert opnieuw. Zo kun je een stilte retraite doen op de grens van Overijssel en Gelderland met Human Awakening of in Zenderen bij de Zwanenhof.

Ontspan met yoga

Yoga ontspant. Door je te concentreren op je ademhaling, daalt de hartslag en nemen stressgevoelens af. Bovendien geeft yoga inzichten, kan het hoofdpijn en menstruatiekrampen verminderen en verbetert het je huid, doorbloeding en gewrichten. In Overijssel zijn tal van plekken waar je je yogamatje kunt uitrollen. Zo zijn er in steden als Zwolle en Zutphen meerdere yogascholen. Maar wat dacht je van een yogasessie aan de IJssel, op de Sallandse Heuvelrug of op het stadsstrand van Harderwijk? MooiRivier organiseert ook diverse yogaweekenden via YogaYou. De yogasessies hebben een nuchter en vriendelijk karakter en zijn een echt cadeautje voor jezelf!

Ontspanning houdt je lichamelijk en geestelijk fit en verlaagt je stressniveau. Echt! Alleen vergeten we dat nogal eens en jakkeren we maar door. In het hier en nu leven is ontzettend populair (en vooral: erg belangrijk en fijn), maar ook รณ zo moeilijk. Ben jij toe aan ontspanning? Lees hier waar en hoe je in Overijssel kunt ontspannen.