Doe-tips

10 Rommelmarkten in Overijssel

 • Geschreven door Bertine
 • 6 minuten opladen
 • 63668 x bekeken

Lopppis. Bric a Brac. Marché aux Puces. Toegegeven, in het buitenland klinkt het sfeervoller maar het fenomeen is hetzelfde: eindeloos scharrelen en snuffelen. Verwachtingsvol zoeken naar iets waar je intens gelukkig van kunt worden. Dat ene kastje bijvoorbeeld of dat vintage-servies dat je herinnert aan je oma. Tweedehands mag gelukkig weer, vooral door het duurzaamheidsbelang. In Overijssel zijn volop plekken waar met enige regelmaat een rommelmarkt wordt georganiseerd. Vaak kun je er ook iets eten of drinken. De leukste hebben we op een rij gezet. Check voordat je gaat wel de eventuele coronamaatregelen op de betreffende site. Enne… ga vroeg want de meesten houden

 1. Rommelmarkt - Enschede

  Zondag saai? Niet in Enschede! De winkels zijn er zeven dagen per week open en elke eerste en laatste zondag van de maand is er rommelmarkt.

  Waar? Op het centraal gelegen H.J. van Heekplein. Met elke keer weer nieuw aanbod. Hopelijk tref je verkopers die net hun zolder of garage hebben leeggeruimd. Wie weet zit er voor jou iets heel bijzonders tussen. Misschien moet je nog wel afdingen. Natuurlijk is er ook koffie en zijn er volop vers (af)gebakken lekkernijen.

  • Elke eerste en laatste zondag van de maand vanaf maart tot en met november

  • H.J. van Heekplein

 2. Weerselose Markt – Weerselo

  Houd je van retro en ben je op zoek bent naar een jaren 70 cassetterecorder of platenspeler? Op de legendarische Weerselose markt staan elke zaterdag weer zo’n 200 tot 250 kramen met werkelijk van alles. Onderdelen van auto's uit de jaren 80 bijvoorbeeld of huisraad uit grootmoeders tijd. Een piano of golfset? Elke week nieuw. Elke week anders. Als je het hier niet vindt…
  Goed om te weten: het terrein is gedeeltelijk overdekt en rolstoelvriendelijk. Honden, aangelijnd zijn welkom.

  • Iedere zaterdag tot 14.00u.

  • Elke 2e zondag van de maand (12.00u. tot 16.00 of 17.00u.)

  • Entree volwassenen vanaf € 1,50

  • Bornsestraat 14

 3. Zwolse Vlooienmarkt – Zwolle

  Verslaafd aan koopjes? In Zwolle worden elk voor- en najaar regelmatig vlooienmarkten georganiseerd. Je kunt er ouderwets snuffelen langs meer dan 100 kramen met herbruikbare spulletjes. Zorg dat je op tijd bent voor een bijzondere ‘vangst’ en laat je verrassen door een antieke kassa, een hertengewei of Scandinavisch krukje. Het is een van de weinige plekken waar overdaad niet schaadt. Met je hergebruik doe je het milieu een groot plezier. Nieuwe koopjes zijn er ook, maar die worden in een apart gedeelte aangeboden.

  • Eerstvolgende 15 november 2020, 10.00 – 16.30u.

  • Entree volwassenen € 5.00

  • IJsselhallen, Rieteweg 4

 4. Rommelmarkt - Hardenberg

  Wat je ook zoekt, de kans is groot dat je het op deze markt vindt. Hier kun je overdekt struinen, snuffelen en wat leuks op de kop tikken. Van vintage fototoestellen en tweedehands boeken tot sieraden en de laatste mode. Elke kraam is anders en uniek. We geven toe: de kans op een nog onbekende Rembrandt of de gitaar van John Lennon is klein, maar je weet het maar nooit… De markt wordt meerdere keren in het voor- en najaar gehouden. Handig om te weten: Er is een restaurant en er zijn genoeg gratis parkeerplaatsen bij de ingang.

  • zaterdag 26 december 2020, 10:00 tot 16:30u.

  • Entree volwassenen € 3.50

  • Energieweg 2

 5. Markt in het bos - Boekelo

  Sinds 2004 en niet meer weg te denken in de wijde omgeving. Deze gezellige Markt in het Bos vindt jaarlijks plaats op 1e paasdag. Slenteren in de eerste voorjaarszon, tussen hééél veel kraampjes die, nogal idyllisch, onder kolossale bomen staan. Het groen is nog fris, het mos nog zacht. Zo net na de grote voorjaarsschoonmaak is de kans groot dat je iets leuks treft. Van bloemetjesjurk tot Zweedse klok of mooie porseleinen kopjes. Er worden ook nieuwe spullen aangeboden. Na afloop lonkt het terras.

  • Zondag 4 april 2021 - Jaarlijks

  • Oude Deldenerweg 203, Enschede

 6. Lommerdmarkt - Rijssen

  Met de kids eropuit? In de zomervakantie (tussen 10 juli t/m 22 augustus 2021) vind je elke donderdagmorgen van 08:00u. tot 13:00u. de leukste gebruikte goederen en spulletjes. Kinderen en/of hun ouders bieden er speelgoed en de spannendste boeken aan. Tip: geef de kinderen een klein bedrag en laat ze het zelf besteden. Elk kind komt met wat anders thuis, maar allemaal leren ze iets over duurzaamheid, circulariteit en consumptiegedrag. Dat is mooi meegenomen, toch?

  • Elke donderdag tussen 10 juli en 22 augustus

  • In het centrum

 7. Kinderrommelmarkt - Denekamp

  Kinderen uit Denekamp en omstreken kijken het hele jaar door uit naar het kermisweekend. Niet alleen om te zwieren en zwaaien maar ook om hun oude speelgoed, boeken en andere spulletjes te verkopen. Van het verdiende geld kopen ze zelf weer iets nieuws of niet… Er is in ieder geval genoeg te zien, te beleven en voor een spotprijsje te kopen. Zeker voor vroege vogels want de rommelmarkt begint al om 06.00u. en duurt tot 12.00 u. Voor paardenliefhebbers is er ook een paarden- en ponymarkt met, ja je leest het goed, zo’n 200 paarden en pony’s.

  • 11 september, vanaf 06.00u.

  • Rondom het Nicolaasplein

 8. Vlooienmarkt Rheezerend - Dedemsvaart

  Ken je dat? Dat je, terwijl je langs de kramen struint, denkt: ‘Dat past daar leuk…’ En: ‘wat als ik dat kastje een ander kleurtje geef of andere knopjes?’ En dat je al slenterend, steeds creatiever wordt en meer mogelijkheden ziet. Circulariteit ten top. Tussen de honderden kramen aan het Rheezerend kun je helemaal losgaan. Iedere 2e zaterdag is het showtime en kun je iets moois, unieks of handigs scoren. Kleding, boeken, meubilair en nog veel meer. Wedden dat je niet met lege handen thuiskomt?

  • Iedere 2e zaterdag van de maand tot 13:00u.

  • Aan het Rheezerend

 9. Vlooienmarkt De Meenthe - Steenwijk

  Alsof het niet op kan. Kraam na kraam met van alles wat je nodig hebt. Of niet, natuurlijk. Een tip: Neem de tijd. Geef je ogen goed de kost en kijk niet ook onder, naast en zelfs boven de kraam. Grabbel, al dan niet met een handschoen, ook eens in dozen, manden en kratten. Hier komen soms bijzonder leuke dingen uit! En… des te later je komt, des te sneller is een verkoper geneigd om een item toch voor een lagere prijs weg te doen!

  • Elke eerste zondag van de maand vanaf: zondag 2 februari 2021

  • Stationsplein 1

 10. Vlooienmarkt IJsbaan De Scheg – Deventer

  Ken je dat? Dat speciale gevoel, dat je misschien iets héél leuks gaat tegenkomen? En ook nog tegen een schappelijke prijs? Anders dan in een winkel, waar je van tevoren precies weet wat je kunt verwachten? Juist daarom is de vlooienmarkt in De Scheg (de ijshal) in Deventer zo leuk. Je kunt er – totdat je echt de allerlaatste van de 200 kramen hebt gehad – van alles tegenkomen: kleding, antiek, industriële spullen of vintage. En alles dat daar tussenin zit. Maar liefst anderhalve kilometer snuffelplezier. Er is volop en gratis parkeerruimte in de buurt.

  • Twee keer per jaar in het voor- en najaar

  • Entree volwassenen: € 4

  • Piet van Donkplein 1