Doe-tips

8x bijzonder shoppen in Overijssel

 • 4 minuten opladen
 • 11563 x bekeken

Winkelen is een heerlijk ontspannen activiteit en voor velen het toppunt van gezellig genieten en samenzijn. Maar ook alleen op stap heeft zo z’n voordelen, alles op je eigen tijd. Genietmomentjes als koffie op een terras en een hippe lunch maakt het uitstapje compleet. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe outfit of je een bijzondere attentie van de lokale speciaalzaak wilt scoren. Met dit lijstje bijzondere winkels is een dagje shoppen voor iedereen een feest!

Je zult begrijpen dat dit maar een selectie is van de vele bijzondere winkels in onze verrassende provincie. We hebben zoveel mogelijk verschillende winkels verzameld en verspreid over de regio’s. Keuzestress? Check dan eerst de koopavonden of koopzondagen in Overijssel. Of misschien is er wel een leuk evenement om te combineren?

 1. 8

  De Borstelwinkel in Deventer

  De oudste winkel van Deventer en wijde omgeving bezit bijna 200 verschillende soorten borstels. Hoe nostalgisch wil je het hebben? Of het nu gaat om haarborstels of scheerkwasten, borstels voor huis, tuin of keuken. Ja zelfs borstels voor laptops zijn hier verkrijgbaar. En alles puur natuur en dus duurzaam. Een extra reden om de gezellig verlichte binnenstad van Deventer te bezoeken deze maand.

 2. 7

  Van der Velde in de Broeren, Zwolle

  Door velen de mooiste boekhandel van Nederland genoemd. Van der Velde Boeken is veel meer dan een boekwinkel; een ongekende wereld waarin je verrassend kunt winkelen, lekker kunt eten en drinken in onze Brasserie in de Broeren of kunt genieten van een lezing, concert of tentoonstelling. Als bezoeker blijf je verrast worden, niet alleen met een steeds wisselende boekencollectie, maar ook met een continu veranderend assortiment cadeauartikelen. Zo vind je hier ook kookaccessoires en leuke cadeaus voor kinderen.

 3. 6

  Kookwinkel Oldenhof in Zwolle

  Sinds 1821 specialist in de keuken met de meest uitgebreide collectie kookgerei en keukenapparatuur. Altijd innovatief op kookgebied. De kookwinkel voor kookgerei, pannen, messen en bakgerei. Maar ook koffie, thee en espressomachines en professionele keukengereedschappen. Wil je een perfect gedekte tafel met kerst? Veel keuze uit serviezen en goed advies!

 4. 5

  Eshuis Mode in Rijssen

  Bij Eshuis Mode in Rijssen vind je een prachtige collectie van trendy en luxe damesmode. Denk aan merken als Cambio, Rosner, Caroline Biss, Creenstone, Opus, Geisha, Studio Anneloes en nog veel meer! Al meer dan 100 jaar bestaat dit familiebedrijf waar je persoonlijk en vakkundig advies krijgt. December is de maand met een gouden randje, des temeer reden om voor de feestdagen jezelf in het nieuw te steken. Het pand is ruim opgezet en rolstoelvriendelijk. Gratis parkeren, koffie en thee maken de keuze snel gemaakt.

 5. 4

  De Eenhoorn in Kampen

  Ontdek de wereld van exclusieve koffie, thee en tabak tijdens een bezoek aan deze kleine fabriek en winkel. Laat je verrassen door het assortiment met vers gebrande koffie, zuivere thee, delicatessen en sigaren. Stel je eigen pakketje samen en bestel meteen zelf de koffie of thee bij de barista aan de koffiebar voor een heerlijke proefervaring.

 6. 3

  Landhuisliving in Goor

  Bij Landhuisliving in Goor ervaar je niet voor niets ‘The homecoming feeling’. Gevestigd in het historische hart van de Twentsche Stoombleekerij met de authentieke elementen van weleer – en gespecialiseerd in woon- en lifestyle. Een sfeervolle woonwinkel met een diversiteit aan originele basic landelijke woonaccessoires, meubelen, ambachtelijke streekproducten (streekpakket.nl) en verzorgings- en fashionartikelen van bekende leuk & stoere merken. Eigen stijl, ongedwongen… gastvrijheid….absoluut tijd voor kop koffie of thee…

 7. 2

  De Stallen van Spijkervet

  De Stallen van Spijkervet, dat is monumentaal shoppen op stand: brocante en bijzondere producten. Het is tegenwoordig sfeervol shoppen in de oude paardenstallen in de historische binnenstad van Steenwijk. Particulieren en kleine bedrijven verkopen in dit markante gebouw hun vaak bijzondere producten. Het Koetshuis is sinds enkele jaren een brasserie met biologische streekgerechten. Kijkers en kopers vinden in de Stallen van Spijkervet nu kleding, boeken, elpees, brocante spullen en andere snuisterijen.

 8. 1

  Bökkers Mölle in Olst

  De Bökkers Mölle in Olst is ‘Pure nostalgie’: Maalderij, bakkerij, winkel én brasserie in een historische molen aan de IJssel. Het bezoek aan de bourgondische winkel in het oude graanpakhuis is al een belevenis op zich. Een mooi knoestig gebouw met grote dikke balken, de open bakkerij en molen. Overal potten en pannen, een oude grutterskast en alles mooie beschilderd. Hier scoor je unieke decemberkado’s als mooie wijnen, kakelvers brood, bijzondere biertjes, droge worst, lekker ruig banket, olijfolie, boerenkaas en natuurlijk meel, bloem en aanverwante bakproducten.