Typisch Overijssel

Winkelen, een waar genot in de leukste steden van Overijssel

  • 2 minuten opladen
  • 20059 x bekeken

Ontspannen struinen door een gezellige winkelstraat, dat kan wanneer je gaat winkelen in Overijssel. In onze mooie provincie waar gastvrijheid, eenvoud en nuchterheid hoog in het vaandel staan, vind je tal van leuke steden met bijzondere winkels. Zwolle, Deventer, Enschede, Kampen, Hengelo stuk voor stuk steden vol verrassingen en allen met een geheel eigen karakter, sfeer en charme. Benieuwd naar de leukste winkelstad van Overijssel? Ontdek het zelf tijdens een dag of weekend winkelen in het oosten van het land.

Wandelen en winkelen in de historische Hanzesteden

Wie Overijssel zegt, kan niet om de Hanzesteden heen. Zij maakten eeuwenlang de economische dienst uit. Nog altijd ademen steden als Zwolle en Deventer, maar ook kleinere plaatsen als Kampen en Hasselt de sfeer van de middeleeuwen.

Zwolle: Als bruisende studentenstad volgt de hoofdstad van Overijssel de nieuwste trends, als oude Hanzestad koestert het zijn roemrijke verleden. Dat zie je terug in de winkels: hippe boetieks bepalen er net zo zeer het straatbeeld als een bijzondere boekhandel die is gevestigd in een oude kerk. Snuffel er eens rond, het is cultuur snuiven in optima forma.

Deventer bestaat al langer dan menig andere stad in Nederland en dat merk je direct wanneer je ronddwaalt door de winkelstraat. Of beter gezegd, winkelstraatjes want smal en knus zijn ze. Je zult je verbazen over de vele mooie winkelpanden en etalages. Wil je Deventer in twee woorden samenvatten dan kom je uit op boeken en koeken. Dit vanwege de grootste boekenmarkt van Europa en de Deventer koek. Een bezoek aan de befaamde koekwinkel Bussink mag dan ook niet ontbreken.

Kampen: Of Kampen de leukste winkelstad van de regio is, daar kun je over twisten. Feit is wel dat het de langste winkelstraat van Nederland herbergt. In en rondom de Oudestraat kunnen shopfanaten hun hart ophalen.

Leuke steden in Twente

Twente, dat is rust, natuur, schone lucht, maar wist je dat Twente ook een paradijs is voor de winkelliefhebber? Hoewel het ook in Hengelo prima shoppen is, strijkt vooral Enschede met de eer als 'de winkelstad van het oosten'. Hier vindt de winkelliefhebber alles wat zijn hartje begeert: van grote warenhuizen, hippe modezaken tot sfeervolle, authentieke winkels. Als het aan de winkelfanaat ligt dan kiezen zij vast voor Enschede als leukste winkelstad van Overijssel. Wat denk jij? Ontdek het zelf!