Doe-tips

De 6 mooiste winterevenementen in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 10335 x bekeken

Ontdek Overijssel op een nieuwe manier in de winter. Bekijk de indrukwekkende IJsbeelden in Zwolle, laat je overrompelen door de vele kerstsferen of herbeleef de 19e eeuws stad van Charles Dickens. Pak je agenda erbij, want één ding is zeker er is genoeg te doen in Overijssel!

 1. 6

  Dickens Festijn in Deventer

  Deze editie van het Dickens Festijn is op 10 en 11 december 2022. Het monumentale Bergkwartier is het decor voor dit prachtige Festijn. De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer.

 2. IJsbeelden Festival
  5

  IJsbeeldenfestival Zwolle

  Het grootste ijssculpturenfestival van Europa staat van 17 december 2022 t/m 5 maart 2023 weer in Hanzestad Zwolle. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Met dit jaar het thema: WHAT A WONDERFUL WORLD.

 3. 4

  Winter Wonder Dreams

  Beleef en ervaar de wondere en magische winterwereld van 'Winter Wonder Dreams'. Een pop-up winterterras waar je tijd maakt voor jezelf en elkaar. De plek om te genieten van een verwarmd terras met knisperend haardvuur, lekkers winters uit eten te gaan en met de kinderen marshmellows te smelten boven het vuur of cocktails te drinken geserveerd uit de ICE Bar.

 4. 3

  Magische Winterweken bij Mölke

  Overnachten in kerstsferen. Een eigen kerstboom in je vakantiehuisje. Verse oliebollen bij je verblijf en kerstactiviteiten door het animatieteam voor de kids! Tijdens de Magische Winterweken bij vakantiepark Mölke beleef je op het hele park van 10 december tot en met 2 januari het echte kerstgevoel!

 5. 2

  Lichtbeelden route

  Ook dit jaar is de Zwolse binnenstad weer versierd. De straten en pleinen zijn wederom opgetuigd met de jaarlijkse winterverlichting om dit najaar extra sfeer toe te voegen in het bezoek aan Zwolle. Ook kan je meedoen aan een audiotour om zo meer van de historische stad te ontdekken!

 6. 1

  WinterDroom

  Met één stap in WinterDroom ben je de wereld om je heen al vergeten. Dwaal rond in een magische wereld vol twinkelende lampjes, bijzondere dieren en sprookjesachtige versieringen. Shop in het Winterdorp en swing mee met de livemuziek. Reserveer hier!