Doe-tips

De 6 mooiste winterevenementen in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 4258 x bekeken

Ontdek Overijssel op een nieuwe manier in de winter. Bekijk de indrukwekkende IJsbeelden in Zwolle, laat je overrompelen door de vele kerstsferen of herbeleef de 19e eeuws stad van Charles Dickens. Pak je agenda erbij, want één ding is zeker er is genoeg te doen in Overijssel!
Let op! De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten alle evenementen af te lassen. Kijk voor de actuele informatie op de website van het RIVM.

 1. Lichtbeelden route

  Ook dit jaar is de Zwolse binnenstad weer versierd. De straten en pleinen zijn wederom opgetuigd met de jaarlijkse winterverlichting om dit najaar extra sfeer toe te voegen in het bezoek aan Zwolle. Ook kan je meedoen aan een audiotour om zo meer van de historische stad te ontdekken!

 2. WinterDroom

  Met één stap in WinterDroom ben je de wereld om je heen al vergeten. Dwaal rond in een magische wereld vol twinkelende lampjes, bijzondere dieren en sprookjesachtige versieringen. Shop in het Winterdorp en swing mee met de livemuziek. Reserveer hier je bezoekdatum!

 3. Winter Heerlijckheid

  Haal je inspiratie op voor de feestlijke wintermaanden op de sprookjesachtige fair! Meer dan 100 exposanten staan op de fair met o.a. decoratie voor in huis, biologische producten en wintermode. Ook kun je je vergapen aan mooie sieraden, ornamenten en natuurlijk kersdecoratie. Het landgoed is betoverd in de kerstsferen met duizenden lichtjes, kerstbomen en ornamenten. Kom ook op vrijdg 19, zaterdag 20 en zondag 21 november 2021.

 4. Twente Light

  Een magisch lichtspektakel op Vliegveld Twenthe in Enschede. Laat je deze winter betoveren door duizenden lichtobjecten verspreid over zeven sprookjeswerelden die het verhaal vertellen van jouw vrijheid, aan de hand van de 9-jarige Sara. Ze droomde weg bij een verhaal van haar opa over de oorlog en neemt je mee op reis. Beleef het vanaf donderdag 2 december 2021 tot en met maandag 28 februari 2022.

 5. Lapland Wonderdroom

  Beleef de wondere wereld van Lapland. Het pop-up winterterras is dé plek om te genieten bij knisperend haardvuur, lekker uit eten te gaan in het Lapland restaurant. Of ervaar het Noorderlicht, Ribs & Beer en Scandinavian table bbq tijdens de speciale avonden. Je kunt genieten tot en met 31 december 2021!

 6. Nog meer leuke uitjes!

  Weet jij al wat je gaat doen tijdens Eerste of Tweede Kerstdag? Of heb je nog inspiratie nodig voor de leukste uitjes met kinderen, bekijk ze hier. Zin om een kerstmarkt te bezoeken? Bekijk de leukste kerstmarkten van Overijssel.