Beleef de Italiaanse sfeer met het Nederlands Blazers Ensemble.

Napolitana

Napels is een havenstad van een overweldigende schoonheid aan de Middellandse Zee. De stad gonst al eeuwenlang van emoties, van vis, familie, de Camorra en vooral muziek. Het is de muziek van de straat en van de kroeg. Het Nederlands Blazers Ensemble brengt deze sfeer op 16 februari naar het Muziekcentrum met de voorstelling Napolitana.

Het Nederlands Blazers Ensemble speelt werken van maestro Domenico Scarlatti. In de achttiende eeuw was hij de koning van het componistengilde. Gecombineerd met bijzondere gasten uit het hedendaagse Napels belooft dit programma een bijzondere mix te worden van oud en nieuw.

De solisten zijn Alfio Antico, vertolker van het Italiaanse oerlied, en de mezzosopraan Luciana Mancini.

Het Nederlands Blazers Ensemble is een groep van ruim twintig topmusici die zo'n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma's te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Ze is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines.

Met de vernieuwende programma’s wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.

Wanneer

-