Omdat we dromen, coderen, ontwerpen - om een ​​nieuwe realiteit te creëren.

Reality Check Festival

In twee dagen in maart nodigen Saxion XR Lab en de opleiding Creative Media & Game Technologies je uit om te luisteren naar interessante sprekers en mee te doen aan verschillende workshops over de hedendaagse technologie.

Meeslepende technologieën veranderen hoe wij de realiteit waarnemen. Daarom organiseren het Saxion XR Lab en de opleiding Creative Media & Game Technologies jaarlijks het Reality Check Festival. Met behulp van sprekers, een tentoonstelling en eindproducten worden onderwerpen belicht zoals XR, AI, AR, gaming, storytelling, computer graphics en gametechnologieën. Dit evenement hoopt mensen te inspireren en te verbinden die nieuwe realiteiten creëren.

Dag een (30 maart) wordt gehouden in Metropool en het Wilminktheater. Tussen 10:00 uur en 16:30 uur zullen experts en verschillende sprekers vertellen over onderwerpen die te maken hebben met wetenschap, onderzoek en de business uit onder meer AI, AR en storytelling. Hier kun je netwerken met professionals of wellicht je eigen steentje bijdragen aan wat jij weet over de industrie. Daarnaast kun je in een levendige wereld stappen in de Grote Kerk op de Oude Markt. Door middel van XR (extended reality) is de expositie _The Garden of Liminal Delights _te bewonderen waarbij je zelf in een kaleidoscoop staat vol kleuren en vormen en je weg kan dromen in het oneindige.

Dag twee (31 maart) vindt plaats in Saxion XR Lab aan het Ariënsplein. Tussen 10:00 uur en 15:00 uur kun je workshops volgen en portfolio's van makers bewonderen. Als je meer wil leren over bijvoorbeeld XR (AR, VR en MR) of de technologieën die worden gebruikt in gaming, dan is het zeker een aanrader om een van deze workshops te volgen.

Voor dit evenement zijn een groot aantal sprekers uitgenodigd die meer komen vertellen over de technologische wereld waar zij zich mee bezig houden. Professionals zoals Lead Content Partnerships HTC Vive Sam Watts, Manager Innovation NPO Egon Verharen en CEO Controllab Christian Kleijn komen hun verhaal vertellen. Zij gaan ook graag de discussie aan met het publiek om te brainstormen hoe de technologie verder moet en wat er allemaal gedaan mee kan worden.

Voor meer informatie over het evenement en alle aanwezige sprekers, bezoek dan de website via de link naast dit artikel.

Wanneer

-