Doe-tips

Op vakantie met je hond in Nederland

  • 5 minuten opladen
  • 1316 x bekeken

Wij snappen maar al te goed dat je graag op vakantie met je hond gaat: het is immers zo gezellig, je maatje aan je zijde! In Nederland vind je vele vakantiehuizen waar je trouwe viervoeter welkom is. Van grote omheinde tuinen tot aangrenzende waterpartijen, in Overijssel ben je gegarandeerd van een geslaagde weekendje weg of vakantie samen met je hond.

Vakantie met hond in Nederland

Tijdens een vakantie in Nederland ben je nooit ver van de mooie natuur. Dit is natuurlijk ideaal als je hond mee is. Overijssel staat bekend om haar indrukwekkende nationale parken: de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden. Er zijn maar liefst 56 natuurgebieden in Overijssel waar je prachtige wandelingen kunt maken met je huisdier(en). Bovendien verblijf je dan comfortabel in een hondvriendelijke accommodatie, welke er in vele soorten en maten zijn.

Waar bevinden zich de losloopgebieden in Overijssel? In elke regio van de provincie zal je er wel één aantreffen. Zo kun je samen met je hond de Hellendoornse Berg beklimmen of wandel langs de Dinkel in Natuurgebied het Lutterzand. Voor de liefhebbers van water zijn de Wijthmenerplas en Milligerplas in Zwolle ideaal. Hier mag je met je hond wandelen tussen 1 oktober en 1 april. En wat is er nou leuker dan een speeltuin voor honden? Breng tijdens een weekendje weg met je hond een bezoek aan Hondenspeeltuin de Vrolijke Viervoeter in Deventer, een fijne plek om je hond lekker te laten ravotten (met andere honden).

Hondendouche op Camping Besthmenerberg
Hondendouche op Camping Besthmenerberg

In het oer-Hollandse landschap van Twente vind je het ruime Vakantiepark Lourenshoeve. De nostalgische boerderijen op dit vakantiepark bieden alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie met hond in Nederland. Wandel samen door de omgeving en rust daarna uit in je eigen tuin. Ook bij Buitengoed Fredeshiem in Steenwijk zijn je honden van harte welkom. Je bevindt je hier op het snijvlak van Overijssel, Friesland en Drenthe. Dat betekent dat er water, bos, heide en pittoreske dorpjes in overvloed zijn. Verblijf je liever op een camping met je viervoeter? Kijk dan eens bij de volgende campings:


Weekendje weg met je hond

De provincie Overijssel is bij uitstek een vakantieparadijs. Je vindt er dan ook vele vakantieparken waar jij én je hond zorgeloos kunnen genieten van een weekendje weg. Voor een dier- en kindvriendelijke vakantie is 5-sterren Vakantiepark de Beerze Bulten perfect. Zo vind je er een speel- en zwemparadijs, een theater en hondenbungalows. Dit zijn luxe bungalows waar huisdieren toegestaan zijn. Het is de ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen langs de Vecht. Of huur een huisje met je hond op Vakantiepark 't Hooge Holt in Gramsbergen. De Finse bungalows zijn voorzien van een veranda, keuken, badkamer en gratis WiFi. Wel zo handig om die toffe foto's van je hond door te sturen!

Naast speciale hondenbungalows en prachtige wandelroutes, biedt Landal Twenhaarsveld nog veel meer faciliteiten voor je hond. Er is een losloopgebied, parcours, zwemplaats, douche en zélfs een menu in het restaurant speciaal voor je hond, oftewel de Malediven voor honden! Vanuit je huisdiervriendelijke vakantiehuis loop je zó door de schitterende groene omgeving van Twente. Je vindt er bijvoorbeeld de Holterberg, een gedeelte van de Sallandse Heuvelrug.

Vakantievilla's op Waterresort Bodelaeke
Vakantievilla's op Waterresort Bodelaeke

Ook leuk: vier vakantie op een heuse woonboot bij Waterresort Bodelaeke in de Weerribben-Wieden. Op hetzelfde vakantiepark kun je verblijven in luxe huisjes met ruime tuinen aan het water. Over luxe gesproken, de villa's van Buitengoed Het Lageveld zijn veelal voorzien van een ruim terras met loungeset, twee badkamers, vloerverwarming en PlayStation. Ook hier is aan ruimte geen gebrek in én rond het vakantiehuis.

Comfortabele hotels waar je hond welkom is!

sallandse heuvelrug
sallandse heuvelrug

De comfort van thuis ervaar je tevens in de Overijsselse hotels. Er zijn diverse hotels waar je hond welkom is tijdens een weekendje weg. Wanneer je graag in een hotel verblijft is het belangrijk om je van tevoren in te lezen of een hond toegestaan is en welke kosten hier eventueel aan verbonden zijn. Ga bijvoorbeeld samen op vakantie in het Vechtdal bij Hotel & Restaurant De Zon. Dit is de ideale plek om de rivier de Vecht te ontdekken. Het hotel biedt kamers waar je huisdier is toegestaan. Op een ruim landgoed in Twente vind je Buitenplaats Erve Hulsbeek in Oldenzaal. Dit is een waar paradijs voor honden(eigenaren) vanwege de luxe kamers, de wellness en het op loopafstand gelegen Recreatiepark Het Hulsbeek.

Vier vakantie met je hond op boerderij Erfgoed Bossem, op de grens van Nederland en Duitsland. Logeer in een luxe suite of volledig ingerichte safaritent. Altijd al eens Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug willen ontdekken? Verblijf dan in het hotel van Landgoed De Uitkijk. Je begeeft je hier in een heuvelachtig losloopgebied waar je na een wandeling een hapje of drankje kunt bestellen in het restaurant. Bij de receptie kun je gratis een mooie wandelroute ophalen. Veel wandelplezier gewenst!

Vakantiehuisjes met omheinde tuin in Nederland

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een vakantiehuis met omheinde tuin voor je hond in Nederland, ben je in Overijssel aan het juiste adres. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je voor de zekerheid een omheinde tuin wil tijdens je vakantie. Een goed voorbeeld hiervan is Bospark Landgoed Junne, tevens ideaal voor een familievakantie. Dit is één van de grootste particuliere landgoederen in heel Nederland. Kies uit knusse en luxe bungalows voorzien van een whirlpool, omheinde tuin, sauna en open haard. Of neem een kijkje bij dit gezellige tweepersoons huisje in Bruchterveld, nabij Hardenberg. Ook hier vind je een omheind grondstuk. Voor een luxe vakantie met hond is een villa in Rijssen perfect. Dit vakantiehuis heeft een grote tuin met jacuzzi. Zo is het goed vertoeven voor jou en je hond in Overijssel.