Geheime recepten
Asperge ijs
- 1 minuten opladen
- 1433 x bekeken
Heeft u al een voor- en hoofdgerecht gemaakt met asperges? Daar hoort natuurlijk ook een lekker nagereacht bij. Probeer het volgende recept voor asperge ijs eens.
Wat heeft u nodig voor het toetje (6 personen)
- 1 kilo witte asperges,
- kopje bruine suiker,
- frambozen en blauwe bosbessen,
- 150 gr suiker,
- 1 vanillestokje,
- balsamicoazijn,
- 5 dl Alpro Soja melk Calcium,
- 6 eieren (eigeel nodig),
- 6 velletjes filodeeg.
Hoe maakt u asperge ijs
- Schil de asperges en kook ze in de melk met de vanillestok tot ze super gaar zijn.
- Klop het eigeel van 4 eieren met de 150 gr suiker.
- Giet het kokende mengsel op de eigelen.
- Laat afkoelen en draai in een ijsmachine tot ijs (je mag de asperges eerst mixen of de stukjes heel laten).
- Vul 4 kopjes met versneden vruchten.
- Doe er asperge-ijs in en besmeer de randjes van de kopjes met eigeel.
- Beleg de kopjes met filo-deeg en kleef ze dicht.
- Bestrijk het filo-deeg met wat balsamicoazijn en bestrooi met bruine suiker.
- Zet de kopjes 2 minuten onder de grill.
En smullen maar!
Toon meer verhalen