Doe-tips

De 6 evenementen in februari voor gegarandeerd plezier

 • 2 minuten opladen
 • 3062 x bekeken

In februari zijn er in Overijssel tal van leuke evenementen te bezoeken. Had je last van een winterdipje, zo kom je er snel vanaf. Bekijk al onze tips voor februari. Er is voor ieder wat wils!

 1. 6

  LICHT Hengelo

  In februari wordt Hengelo in de schijnwerpers gezet om het centrum en Hart van Zuid te verlichten. LICHT is hét lichtkunstfestival van Hengelo. Alles draait tijdens dit festival om licht in de vorm van kunst, techniek en educatie, waarin duurzaamheid, beleving en interactie centraal staan. Nieuw dit jaar is de start van LICHT met de Urban Night Trail op donderdag 8 februari en de Twentse Lichtparade op vrijdag 9 februari. In het weekend, 10 en 11 februari, zijn de prachtige lichtkunstobjecten te bewonderen tijdens de Lichtkunstroute.

 2. 5

  Carnaval in Zwolle

  Zwolle wordt de leukste carnavalsstad boven de grote rivieren genoemd. Zo’n twintig horecabedrijven en een grote feesttent zijn het domein van kleurrijk verklede feestvierders. De stad verandert vijf dagen lang in Sassendonk. De Zwolse carnavalsvierder staat bekend om zijn mooie kostuum. Trek ook je mooiste pak aan en meng je in het feestgedruis!

 3. 4

  Grote Twentse Carnavalsoptocht

  Carnaval in Oldenzaal is al 66 jaar een begrip in Twente en ver daarbuiten. Elk jaar trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht ruim 100.000 bezoekers naar de Boeskoolstad en ook op de andere carnavalsdagen doet 't Stedke van Plezeer haar naam eer aan.

 4. 2

  Panorama Hanze

  Panorama Hanze is een interactieve experience waarbij je met projectietechnieken een nieuw perspectief krijgt op de Hanze. Een beleving waarin op spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst worden verbonden. Dit alles via een bijzondere routing door het Academiehuis naar de zolderverdieping en uiteindelijk op het dak van de Grote Kerk.

 5. 1

  Nederlands IJsbeelden Festival

  Je wilt niet weten hoeveel kilo ijs en sneeuw er nodig is geweest voor dit magische winterevenement. In de vrieshal loop je in een wonderlijke wereld tussen sprookjesachtige sneeuw- en ijssculpturen tot wel zes meter hoog! Het thema waarmee de beste ijskunstenaars van de wereld dit jaar aan de slag gingen is ‘What a wonderful world’. Dus dat belooft wat! Vergeet je muts en wanten niet.