Doe-tips

Tips op de Sallandse Heuvelrug van Boswachter Ine

 • 1 minuten opladen
 • 4469 x bekeken

De Sallandse Heuvelrug biedt u bergen vol beleving! Of u nu wandelend of fietsend dit Nationaal Park verkent, u wordt in alle seizoenen van het jaar verrast zijn door vergezichten, glooiende heidevelden en prachtige bossen.

 1. Bezoekerscentrum

  In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kun je alle informatie krijgen over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied.

 2. Wandeling met boswachter

  Ga mee met een wandeling op De Sallandse Heuvelrug onder leiding van een boswachter van Staatsbosbeheer of een natuurgids van Natuurmuseum de Holterberg. De kans is groot dat u onderweg verschillende diersoorten tegen komt.

 3. Uitkijkpunten

  Wandel naar één van de uitkijkpunten op de Noetselergberg of Holterberg. Vanaf deze punten heeft u een schitterend uitzicht. Bij heldere dagen rijkt uw blik hier 40 kilometer verderop.

 4. Heideslak

  Rijd mee met de Heideslak over De Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. De Heideslak is een elektrokar die is ingericht om 7 personen mee te nemen. Dit is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed te been zijn om te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg.

  Mogelijk in april t/m oktober, afhankelijk van beschikbaarheid