Het Exoo

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Reggehooiberg op biologische boerderij. In de kromming van Regge tussen Enter en Wierden, op de plek waar nu Het Exoo staat, stond in 1475 al een boerderij.

De Hooibergen van het Exoo staan in de fruitboomgaard met het terras midden in de natuur. Op het Exoo is zogenaamde ‘nieuwe natuur’ ingericht. Weilanden die vroeger werden gebruikt voor landbouw geven nu ruimte aan de Regge in tijden dat er veel water moet worden afgevoerd. Er zijn verschillende poelen aangelegd met hierbij een ooievaarsnest. Op de percelen staan houtwallen en de hagen geven het gebied een romantische Engelse uitstraling.

Er zijn prachtig aangelegde natuurpaden over de landerijen en langs de Regge voor een mooie wandeling. Het Exoo is centraal gelegen tussen het pittoreske dorpje Enter, Rijssen en Wierden.

Aantal kamers: 2 Reggehooibergen

Contactgegevens

voorzieningen
Ligging
  • checkmark Landelijk gelegen
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Tourist Info Wierden.
Zoek advies!