Het Huis van Teunis ten Velde

Oostermaatsdijk 12, 7435PC

Tussen Bathmen en Okkenbroek ligt het monumentale jachtopzichtershuis van Teunis ten Velde. Hij was begin vorige eeuw de eerste

Tussen Bathmen en Okkenbroek ligt het monumentale jachtopzichtershuis van Teunis ten Velde. Hij was begin vorige eeuw de eerste jachtopzichter van landgoed het Oostermaat, het grootste aaneengesloten bosgebied nabij Deventer. Het huis is het kleinste van twee jachthuizen die op een afstand van ongeveer 15 meter van elkaar staan op een erf van ruim 5000 m2. Het huis van Teunis ten Velde verkeert nog grotendeels in oorspronkelijke staat. Geheel van hout en verwarmd door één centraal geplaatste houtkachel. U waant zich honderd jaar terug in de tijd ! Wij hebben gezorgd dat de hele inrichting de geschiedenis van het huis ademt.

Het huis van Teunis ten Velde is het bezit van landgoedeigenaar IJssellandschap en wordt verhuurd door ons, Andrea en Rob van En Progresse. Wij hebben het huis ingericht met liefde voor de plek en met het verhaal van de vroegere bewoners.

Het Huis van Teunis ten Velde heeft twee slaapkamers. Beide slaapkamers hebben een tweepersoons bed (in een kamer op een entresol) en een eenpersoonsbed. In het huis kunnen zo 6 gasten verblijven. Het huis is op deze manier echter ook voor 2 of 4 gasten erg gezellig. Uitermate geschikt om even te aarden en gewoon even bezig te zijn met de belangrijke zaken in het leven; warmte, lekker eten en genieten van de rust.

Zoekt u een groepsaccommodatie voor 10-16 personen kijkt u dan ook even op onze website voor het grote jachthuis.

Contactgegevens

Het Huis van Teunis ten Velde

De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Salland Marketing.
Zoek advies!