Tichelmuseum Rohaan Markelo

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het Tichelmuseum in Markelo brengt de herinnering terug aan een bloeiende leemverwerkende industrie.

De Stichting Tichelwaark liep al jaren met het idee om op de plek waar een eeuw geleden een bloeiende leemverwerkende industrie gevestigd was, een herinnering aan deze historie terug te brengen. Deels is dit tot uitvoer gebracht in de in 2008 opgeleverde wandelroute Kerkepaden-Tichelroutes, maar het museum op de plek van de voormalige droogschuur van Tichelwaark Rohaan stond al voor de start van de aanleg van deze wandelroute in de planning.

In het museum kan kennis gemaakt worden met de rijke historie van de leemverwerkende industrie in Markelo. Er zijn vele voorbeelden van stenen en dakpannen te bezichtigen, waaronder ook een aantal misbaksels. De theeschenkerij is een uitstekende plek om tijdens een wandel- of fietstocht even tot rust te komen. De theeschenkerij wordt gerund door mensen van Zorgboerderij Rohaan.

Contactgegevens

voorzieningen
  • checkmark Archeologie & historie
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.
Zoek advies!