Het Vrouwenhuis

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het (Oude) Vrouwenhuis aan de Melkmarkt is een hofje voor bejaarde dames, gesticht door de welgestelde Aleida Greve (1670-1742).

Tot 1984 werd het fraaie monumentale pand door oude vrouwen bewoond. Tegenwoordig is de benedenverdieping een museum waar bezoekers worden rondgeleid door interieurs uit drie eeuwen, van 1680 tot 1980, van de prachtige Regentenkamer tot de eenvoudige kamers van bewoonsters uit ca. 1900 en 1975. Het Vrouwenhuis bezit een voor Nederland unieke collectie van schilderijen uit de 17de eeuw, gemaakt door de stichteres zelf en haar penseelvriendinnen.

Rondleidingen:
Het Vrouwenhuis van Aleida Greve is vanwege zijn bijzondere en kwetsbare staat alleen te bezoeken tijdens een rondleiding waarvoor een afspraak moet worden gemaakt. Er zijn verschillende soorten rondleidingen :
- gewone rondleidingen voor groepen vanaf 5 personen,
- theaterrondleidingen die teruggaan in de geschiedenis,
- kinder- en grootmoederrondleidingen
- en voor groepen vanaf 10 personen ook lezingen.

Regelmatig zijn er rondleidingen op inschrijving voor individuele bezoekers. Tijdens het Nationale Museumweekend en Open Monumentendag zijn er gratis korte rondleidingen waarvoor men zich kan inschrijven (zie de agenda van de website). Tijdens de Maand van de Geschiedenis (oktober) vinden er speciale activiteiten plaats. Het Vrouwenhuis is ook te huur voor bescheiden bijeenkomsten of trouwreportages. De ingang is aan de Voorstraat 46.

Contactgegevens

De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Zwolle Marketing.
Zoek advies!