Museum Hengelo

Beekstraat 51, 7551 DP Hengelo

Het Historisch Museum Hengelo heeft een unieke cultuurhistorische collectie van Hengelo: op verschillende manieren wordt de cultuur en de geschiedenis van Hengelo in beeld gebracht.

Het museum is gevestigd in een meer dan 100 jaar oude patriciërswoning in het hart van Hengelo. Het huis was oorspronkelijk een winkelwoonhuis dat in 1881 werd verbouwd tot herenhuis. Hier leefde de familie Van Benthem, die goede zaken deed met grond en huizen en bovendien kwekerijen bezat. In 1974 kocht de stichting Oald Hengel met steun van de gemeente Hengelo het pand en startte in 1976 een oudheidkamer. In 1995 werd er een nieuwe vleugel bijgebouwd voor de hoognodige ruimte. Het oude gebouw werd in 1998 een rijksmonument. Het oudheidkamer idee is verlaten en de museale inrichting is in 2003 geheel vernieuwd en aangepast aan de moderne tijd. In februari 2004 werd de oudheidkamer officieel een erkend museum: Historisch Museum Hengelo. Het museum beschikt over een documentatiecentrum met bibliotheek en leeszaal. Het historisch archief omvat o.a. verenigings - en familiearchieven, kaarten, plattegronden en een knipselarchief. Tevens is er een krantenarchief op microfiche van 1886-1945.

Stadswandeling ( doorlooptijd ongeveer anderhalf uur) Start altijd bij Museum Hengelo aan de Beekstraat 51 om 14.00 uur. Gelieve vooraf te reserveren. Minimale deelname 5 personen.

Prijs: Volwassenen € 5,00 p.p. incl. 1 kopje koffie of thee. Kinderen t/m 5 jaar gratis Kinderen 6 t/m 12 jaar € 2,00 Donateurs € 2,50

Contactgegevens

Museum Hengelo

voorzieningen
  • checkmark Archeologie & historie
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.
Zoek advies!