Educatie

Maker Festival Twente 2022

De 9e editie van het Maker Festival Twente belooft dit jaar weer een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden. Met een Maakdag Festival in elke Twentse gemeente en het meerdaagse Maker Festival in Enschede kan elke inwoner van Twente dichtbij huis of juist in een nieuwe omgeving experimenteren met de nieuwste digitale en creatieve maaktechnologieën.

Het Maker Festival gaat in mei on tour door Twente en strijkt op 1 en 22 mei neer in Theater Hof 88, op 6 mei in Bibliotheek Enter en op 21 en 28 mei in Bibliotheek Almelo. Tijdens de Maakdag Festivals kun je elke dag in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken.

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit Hankamp Gears Ros van Twente of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Of creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installaties Mijn Lijn of Terra Nova. Maar er is meer!

Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab. Ontwerp bijvoorbeeld op vrijdag 6 mei bij Bibliotheek Enter je eigen klomp in het Klompen DesignLab van het Klompenmuseum. Op zaterdag 21 mei is Waag technology & society uit Amsterdam te gast in het KennisLab bij Bibliotheek Almelo en zondag 22 mei in Theater Hof 88, waar ze samen met jou op verkenning gaan in de Expeditie van de toekomst. Van welke planeet B droom jij, stel dat je helemaal opnieuw zou kunnen beginnen? Ontdek het tijdens twee uitdagende activiteiten!

Wanneer