Muziek

Zomerconcert Animato in bibliotheek Hengelo

Zaterdagmiddag 25 april 2022 treedt Accordeonvereniging Animato op in de bibliotheek van Hengelo. Het optreden is van 13.30 tot 15.30 uur en de toegang is gratis.

Nu het weer kan, laat Accordeonvereniging Animato zich weer horen en zien in het centrum van Hengelo. Twee van de vier orkesten brengen een afwisselend en makkelijk in het gehoor liggend programma. Met populaire songs van Abba, Bill Haley en the Blues Brothers nemen ze u mee terug in de tijd. Ook staan enkele tango’s op het programma.

Voor het eerst zal Animato het onlangs gecomponeerde Pompeya ten gehore brengen. Eind maart was de componist van het nummer, de Argentijn Julían Peralta, in Nederland en verzorgde bij Animato een bijzondere workshop, waar hij de spelers leerde het karakteristieke gevoel van de tango in de muziek te leggen. De solo wordt in de bibliotheek gespeeld op bandoneon, wat dat gevoel extra versterkt.

De orkesten die optreden zijn het Tussenorkest, onder leiding van Ellen Zijm en het Groot Orkest, onder leiding van René te Bogt.

Animato is een bloeiende accordeonvereniging met 35 leden, verdeeld over vier orkesten. De orkesten hebben een oplopend speelniveau. Het Projectorkest is hierbij van wisselende samenstelling en wordt per concert of concours opnieuw samengesteld uit leden van het Groot Orkest, en eventuele externe belangstellenden.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

gratis toegang